La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que actualment es produeix un greuge comparatiu amb aquells hostalers que sí que compleixen amb les normatives.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló al consistori de la capital, ha explicat avui que “hem demanat un plànol de les taules i cadires autoritzades en el Grau. Contínuament rebem queixes de veïns per la proliferació de taules i cadires en llocs no autoritzats, i volem conéixer d’una vegada per totes quina és la situació real d’autoritzacions”.
Ali Brancal ha comentat que “tot i que els responsables de posar les sancions ens diuen que es sanciona, hem demanat quin és el nombre de sancions en el que va d’any. També ens hem interessat pel nombre de sancions vertaderament cobrades, perquè entenem que no té cap sentit que es posen sancions que després no es cobren”.
La regidora de Compromís ha afirmat que “cada infracció sense multar és un perillós model per als hostalers que sí que compleixen amb les seues obligacions. Cada multa sense cobrar és un precedent perillós d’immunitat davant els constants incompliments de les normatives”.
Finalment, Ali Brancal ha afegit que “volem recordar que l’Ordenança de Taules i Cadires està en procés de modificació. De fet, al plenari vam fer constar la nostra oposició al redactat per fets com que permet deixar taules i cadires al carrer. Però això no ha de significar que hi haja buit per a sancionar. Demanem que s’exercisca control en les terrasses del Grau per tal que no ixen perjudicats els hostalers que fan un gran esforç per acomplir amb les seues obligacions. S’ha d’acabar amb la mànega ampla i amb la permisivitat amb les il·legalitats”.