El portaveu de Compromís per Castelló ha explicat avui que segons l’estudi realitzat per la Univeritat Rei Juan Carlos, Castelló ocupa el lloc 97 de 144 ciutats en l’aplicació de la llei de transparència, tot obtenint 2,21 sobre un total de 5.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha lamentat avui que “l’Ajuntament de Castelló es troba situat en una trist lloc 97 d’un total de 144 ciutats que han estat analitzades en la seua aplicació de la llei de transparència per part de la Universitat Rei Juan Carlos. L’estudi puntua a Castelló amb un 2,21 sobre 5, és a dir, lluny de l’aprovat”.
El regidor de Compromís ha apuntat que “el PP s’ompli la boca dient que Castelló està molt bé en temes de transparència, però allò cert és que segons aquest estudi, que valora qüestions relacionades amb la informació institucional organitzativa i de planificació, a la informació jurídica, a la informació econòmica, pressupostària i estadística, i a l’aceés a la informació, la puntuació de Castelló és un suspens”.
Enric Nomdedéu ha comentat que “és cert que en la web es pengen qüestions econòmiques, però també és cert que la llei de transparència va molt més enllà, i que la transparència no és només penjar els pressupostos, sinó que abasta àmbits tan diversos com tindre publicitats els plans estratègics per a les diferents àrees de govern o la qualitat i senzillesa en l’accés a la informació”.
Finalment, el portaveu de Compromís ha afegit que “per desgràcia, la mala qualificació no ens sorprén, però potser ara el PP deixarà de fer bandera d’una suposada transparència que, objectivament, no existeix”.