La número 4 en la llista municipal de Compromís per Castelló ha recordat que els espais públics de lectura més pròxims estan en l’antiga estació o en l’edifici Urban, i no en el mateix barri.
Verònica Ruiz, membre de la llista de Compromís a les eleccions municipals de Castelló, ha demanat a l’Ajuntament que “cree una agència municipal de lectura en el Raval Universitari, ja que els espais públics de lectura més pròxims estan en l’antiga estació o en l’edifici Urban, i no en el mateix barri, cosa que dificulta que moltes xiquets i xiquetes del Raval Universitari puguen gaudir de la lectura i de la cultura de les lletres”.
Verònica Ruiz ha recordat que “el Raval Universitari és un barri jove de la ciutat, format per famílies amb xiquets i xiquetes que poden anar a buscar llibres, pel·lícules i altres materials especialment indicats per a la seua edat, així tota classe de lectures per a persones adultes del barri. Encara que en este barri compta amb la Biblioteca de la Universitat, aquesta no té la funció que hauria de donar un centre de lectura públic dirigit al públic en general, i no únicament a la comunitat universitària”.
La candidata de Compromís ha declarat que “cal buscar el local idoni, amb els metres mínims i les característiques arquitectòniques que demana la Llei de Biblioteques valenciana, que compte amb materials diversos per a totes les edats: des de xiquets que aprenen les primeres lletres, novel·les i llibres de temps lliure, premsa diària, un lloc on els nostres joves puguen buscar informació i poder fer els deures, un espai equipat amb ordinadors, que es realitzen contacontes o fins i tot un club de lectura, que amb el temps puga convertir-se en un punt d’encontre del barri”.
Finalment, la Verònica Ruiz ha afegit que “per tot això, d’acord amb la Llei de Biblioteques, esta agència de lectura municipal hauria de donar un ampli ventall de serveis, com són informació i orientació per a l’ús de la biblioteca, informació bibliogràfica i de referència., lectura i consulta en sala, préstec individual de llibres i d’altres materials, accés a la informació digital a través d’Internet, còpia de documents, préstec interbibliotecari i préstec col·lectiu, en especial per als centres educatius del barri. A més, en tant que centre cultural del barri, ha de dur a terme activitats de foment de l’hàbit lector, especialment entre els més menuts. Tots estos serveis han de ser prestats de manera lliure i gratuïta”.