La regidora de Compromís ha denunciat que, malgrat que el Pla d’Actuació del Serrallo està aprovat pel plenari des de 2008, i malgrat les nombroses reclamacions per tal que el Pla de Seguretat s’implemente, fins i tot una moció de Compromís aprovada al juliol de 2013, des de Protecció Civil se’ns diu que no han rebut cap sol·licitud d’implantació.

Ali Brancal, portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, ha recordat avui que “el 2008 es va aprovar al plenari el Pla d’Actuació Municipal del Serrallo. Un Pla de Seguretat és un document viu que avalua les situacions d’emergència o de risc, inventaria els mitjans tècnics i humans disponibles per aturar l’emergència que es produïra, determina les accions a seguir pels equips d’emergència i, finalment, estableix els terminis per a la implantació d’aquest”.
Segons la regidora “si el pla de seguretat s’utilitza únicament i exclusivament per complir un tràmit administratiu o per tranquil·litzar la consciència de qui governa és un document mort i no serveix per a res, ni tan sols per evitar la responsabilitat. Si no s’implanta, no s’evita la responsabilitat”.
Ali Brancal ha puntualitzat que “a juliol del 2013 vam presentar una moció al plenari demanant calendari d’implantació dels Plans de Seguretat al Grau. En diferents comissions i juntes de districte s’ha demanat fer difusió dels plans entre la ciutadania. Doncs bé, malgrat totes les vegades que s’ha demanat, en la darrera resposta, de 25 de març se’ns informa per part de Protecció Civil que al seu negociat no s’ha rebut cap sol·licitud d’implantació. Aquesta és la manera habitual de comportar-se del PP. Accepta públicament que hi ha requisits legals que ha d’acomplir però després no fa res per acomplir-los.