El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat que han presentat una declaració institucional per al proper plenari en la qual reclamen un finançament just, que permeta garantir la suficiència financera dels serveis públics transferits a la Generalitat.

Enric Nomdedéu, candidat a l’alcaldia de Compromís per Castelló, ha informat avui que “hem presentat una declaració institucional en la qual reclamem un model de finançament just per al País Valencià, així com el reconeixement del deute històric amb el nostre territori”.
El portaveu de Compromís ha explicat que “cal iniciar amb urgència els tràmits necessaris per tal de revisar el model de finançament autonòmic amb efectes retroactius a l’1 de gener de 2014, un model que garantisca l’acompliment del principi d’igualtat entre la ciutadania”.
Enric Nomdedéu ha explicat que “mentre d’assoleix aquest acord de millora del finançament valencià, i amb la finalitat de garantir la suficiència financera dels serveis públics transferits a la Generalitat, instem al Govern a transferir una dotació de 1.800 milions d’euros corresponents a l’exercici 2014 i 1.983 milions corresponents a l’exercici 2015”.
Finalment el regidor de Compromís ha afegit que “en últim extrem, reclamem que es reconega el deute històric que manté l’Estat amb el territori valencià, xifrat per la comissió d’experts nomenada per les Corts Valencianes en un total de 13.500 milions d’euros entre els anys 2002 i 2011”.