Verónica Ruíz, número 4 de la candidatura municipal de Compromís per Castelló, considera que les dades de compliment de la gestió a l’Ajuntament haurien d’estar a l’abast de les ciutadanes i ciutadans.

Verónica Ruíz, número 4 de la llista municipal de Compromís per Castelló, ha explicat avui que “proposem que siguen les veïnes i veïns de la ciutat els que tinguen complida informació del grau d’execució pressupostària municipal així com de totes i cadascuna de les obres, despeses i actuacions de l’Ajuntament”. A més a més, Compromís proposa que la ciutadania tinga la “possibilitat de conéixer, el més ràpid i directe possible, els canvis i modificacions que en una determinada activitat s’han pogut produir, i això, amb els nous mecanismes que ens faciliten les tecnologies informàtiques sembla tècnicament i econòmicament viable”.

La candidata de Compromís ha apuntat que l’objectiu és tindre un Ajuntament “que facilite a la ciutadania la completa fiscalització de tot el que es fa, donant informació tant de les despeses per realitzar determinades accions, com del grau de compliment de les mateixes”.

D’aquesta manera, els ciutadans i ciutadanes de Castelló seran “coneixedors del que cada despesa suposa per a les arques municipals, sent conscients en cada moment del grau de compliment d’una determinada activitat, ja siga en obres públiques, en despeses ordinàries, en tràmits administratius, etc.”.

Ruíz ha continuat, “hem d’obrir a les persones el consistori, els plens municipals, simplificar tràmits i facilitar la cerca d’informació, és fonamental en una societat del segle XXI”.

Finalment, la membre de la candidatura de Compromís ha afegit que “canviarem la forma de relacionar-nos amb la ciutadania, fent-la més oberta i directa, ens convertirem en els seus representants reals i fomentarem la interacció, el cara a cara, durant tota la legislatura, no només en el període electoral ”.