El candidat a la llista municipal de Compromís per Castelló destaca la necessitat d’alliberar sòl per tal que siga productiu. Així, els solars buits a la “ronda barris, seran els primers a l’hora de realitzar noves construccions i restauracions”. A més, al sòl rústic sense utilització se li donarà un ús agrícola creant, per exemple, horts urbans.

Ignasi Garcia, número 5 a la candidatura municipal de Compromís per Castelló ha presentat aquest matí una de les propostes destacades del seu programa electoral, que no és altra que la de “prioritzar el creixement en els espais d’oportunitat (solars, cases abandonades) dins de la ronda barris amb accions de microurbanisme, restauració i dotacions que falten”.

 A més, Garcia també ha destacat que una altra proposta de Compromís per Castelló es basa en la idea d’alliberar sòl per què aquest siga productiu. Així, “acabarem amb els terrenys abandonats donant-los un ús agrícola, potenciant horts urbans i els productes marca Km. 0”.

 Una de les prioritats que el grup municipal de Compromís per Castelló ve reclamant des de fa anys al Consistori de la capital de la Plana és la d’exigir als propietaris que realitzen regularment accions de neteja, manteniment i tancat dels solars buits. De fet, Compromís per Castelló ja va presentar al plenari una moció per tal que l’Ajuntament creara una ordenança que regulara les condicions de salubritat d’aquests solars. Una moció que el PP va rebutjar en aquell moment.

 Per això, el membre de la candidatura de Compromís ha aclarit que, “nosaltres mantindrem la fermesa en l’exigència de neteja dels solars, realitzant-la d’ofici si el propietari omet la seua obligació i reclamant el cobrament després al propietari i, si cal, acudirem al procediment recaptatori en via executiva, tal com es reclamen IBI’s, cadastres, impostos i altres taxes”.