Els regidors de Compromís per Castelló a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu i Ali Brancal, han presentat aquest matí un dels eixos principals del seu programa electoral: la qualitat democràtica. Amb aquestes propostes, Compromís pretén millorar el model actual de participació ciutadana que és “excessivament subsidiari de les ajudes públiques”.

Compromís per Castelló; amb els seus representants a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu i Ali Brancal; ha presentat aquest matí un dels seus tres pilars fonamentals del programa electoral per a les pròximes eleccions municipals: la qualitat democràtica.

Al respecte, el candidat a l’alcaldia de Castelló, Enric Nomdedéu ha declarat que “els tres pilars de Democràcia, Drets i Oportunitats és la conjugació de la filosofia del programa, però com que tenim un programa de govern, no només electoral, cal que presentem en detall cada eix del programa”.

Dins de l’eix de la qualitat democràtica, les principals propostes són les de “fomentar el teixit associatiu de la ciutat garantint la participació real i efectiva en la presa de decisions que defineixen el model de ciutat; facilitar l’accés de la ciutadania de forma intuïtiva, comprensible i detallada a les actuacions de l’Ajuntament per a fomentar la participació i  el control i fiscalització de l’administració; i, per últim, exigir de les empreses que treballen per a l’Ajuntament polítiques de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) amb el compliment de la Llei d’Igualtat”.

El regidor de Compromís per Castelló, Enric Nomdedéu, ha ressaltat que “el model actual de participació ciutadana és manifestament millorable, és excessivament subsidiari de les ajudes públiques sense contraprestacions i extremadament dòcil”. Per això,  “volem fer la política amb la gent i això vol dir que formen part de tot el procés de decisió de què volem fer, també de com volem fer-ho i amb qui volem fer-ho”.

Per a aconseguir això, Nomdedéu ha recordat que “ha d’haver-hi mecanismes de control i de fiscalització en temps real de l’Administració;  la societat ha de poder fiscalitzar el treball que fem des del govern municipal”.

Per la seua part, Ali Brancal, portaveu adjunta  de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, ha denunciat que “les associacions són mers receptors de decisions polítiques, aquest és el concepte de participació que té el PP, que no coincideix en absolut amb el que tenim a Compromís”.

I és que, tal com ha destacat Brancal, “per a Compromís, la participació vol dir prendre entre tots decisions públiques sobre els principals temes que a la ciutadania li afecten i per a això és important que es done la informació, per què si la ciutadania no està informada no pot participar amb plenes garanties”.