La regidora de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha afirmat que la butlleta ajudarà a “lluitar contra el frau fiscal municipal i a fiscalitzar el treball que fa l’Ajuntament, perquè sense informació no pot haver-hi control”.

La regidora de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha anunciat hui que, dins del programa electoral amb el qual es presenta a les pròximes eleccions municipals, Compromís proposa “distribuir la Butlleta Ciutadana, on a principi d’any tothom rebrà a casa la informació detallada de totes les taxes i impostos què tindrà què pagar durant l’exercici econòmic, oferint la possibilitat de fraccionar el pagament durant tot l’any amb una bonificació”.

Així, Ali Brancal ha explicat que amb la Butlleta Ciutadana “al mateix temps què lluitem contra el frau fiscal municipal, també trenquem l’estacionalitat dels ingressos de l’Ajuntament. Ara mateix molts dels impostos es concentren en uns mesos determinats, el què vol dir què hi ha uns quants mesos que l’Ajuntament no té ingressos i té què anar a demanar els diners al banc. Si la gent paga mensualment, ens estalviarem haver de demanar crèdits i per tant no haurem de pagar interessos”

 La número 2 de la candidatura municipal de Compromís per Castelló també ha informat què “aquesta butlleta, a més, explicarà amb gràfics simples on es destinen cada un dels euros què la ciutadania paga”.

 D’aquesta manera, Compromís per Castelló segueix complint amb l’objectiu de tindre un programa electoral què aposte per millorar la participació ciutadana i la posterior fiscalització del treball de l’equip de govern, “perquè la ciutadania deu tindre tota la informació possible sobre el treball que realitza l’Ajuntament i ha de poder controlar i fiscalitzar tot el que fa. La fiscalització, però, no la poden dur a terme sense informació. I per això nosaltres volem proporcionar-li-la, perquè no tenim por què la ciutadania tinga com més informació millor de tot el que farem des de l’Ajuntament”, ha afirmat Brancal.