El regidor d’Ermites, Enric Porcar, ha anunciat aquest matí que el pròxim divendres 14 d’agost l’ermita de Sant Francesc de la Font celebrarà la seua festivitat en honor a la Mare de Déu del Lledó. La celebració s’iniciarà a les 19.15 h amb la recepció a amics i veïns, per a donar començament a les 19.30 h de la missa que es celebrarà als jardins de l’ermita.

Seguidament, es realitzarà la processó amb la imatge de la Mare de Déu del Lledó, acompanyada de la Colla de Dolçainers i Tabaleters, “que després de molts anys tornarà a entrar al Molí de la Font”, ha anunciat el regidor Porcar.

Per últim, està programat per a les 21.30 h el sopar de pa i porta, amb concurs de fanalets i actuació de la rondalla de Els de la Fileta.

Aquesta festivitat segueix un antic costum pel qual la vespra de la Asunció de la Verge al Cel, es recorda l’antiga festa de la Verge del Lledó a l’ermita de Sant Francesc de la Font. Aquesta festa es celebrava, des dels orígens del culte en aquest lloc en el segle XIV i fins el XVIII, el diumenge posterior al 15 d’agost.

Recordant i actualitzant aquella festa, se celebra des de fa més de vint anys la festa de la patrona de la ciutat en l’ermita hortenca de Sant Francesc de la Font. L’ermita, construïda en el segle XVIII en els voltants de la Font de la Reina, al costat del Camí de les Villes, guarda al seu interior un interessant conjunt de pintures murals barroques, úniques a tota la ciutat.

Els clavaris de la festa d’enguany són la família del Prohom de la Germandat dels Cavallers de la Conquesta, Luis Oria.