La modificació de crèdit inclourà també projectes en l’àmbit turístic, reforma i millora de col•legis i equipaments comunitaris.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló, celebrada aquest matí, ha aprovat la modificació de crèdit de 3,4 milions d’euros per a desenvolupar un total de 16 projectes d’actuació dividits en quatre grans àrees: obres hidràuliques, equipaments, turisme i reformes en col•legis, segosn han anunciat el vicealcalde i portaveu del govern, Enric Nomdedéu, i el tinent d’Alcaldia, Antonio Lorenzo, després de la reunió.

Lorenzo ha indicat que “la modificació pressupostària permetrà la injecció econòmica de 3,4 milions d’euros procedents d’ingressos no executats de l’exercici de 2014 i que, segons la normativa ministerial sobre estabilitat pressupostària, poden ser destinats a inversions financerament sostenibles o a amortitzar part del deute que té l’Ajuntament. L’equip de govern, no obstant açò, ha volgut prioritzar la inversió en aquests 16 projectes que tindran una incidència directa en la societat i milloraran la qualitat de vida dels i les castellonenques”.

Per la seua part, Nomdedéu ha matitzat que “quan es parla del superàvit de 3,4 milions es tracta d’un concepte estrictament comptable que vol dir que en l’exercici de 2014 es va ingressar més del que es va gastar, però el deute viu de l’Ajuntament a data d’avui és de 116 milions, per tant és evident que no hi ha tal superàvit. No obstant açò, la llei permet que aquests diners, en lloc de destinar-los a amortitzar el deute, es puguen dedicar a inversions financerament sostenibles, amb l’obligació d’invertir-ho en el que estableix amb claredat el Ministeri i complir amb uns terminis establits”.

Així, el major percentatge d’aquestes inversions financerament sostenibles, aproximadament el 78%, serà dedicat a la millora d’infraestructures hidràuliques. I és que per a l’equip de govern, sensible a les necessitats de la ciutadania, és una prioritat escometre les obres necessàries per a minimitzar les conseqüències de les inundacions produïdes per les fortes pluges.

Així, l’Ajuntament de Castelló invertirà en la renovació d’una de les estacions de bombament del Grau i en l’ampliació de l’alleujament de dos de les majors sèquies de la Marjaleria: L’Obra i La Plana. Es tracta d’unes actuacions “importantíssimes per a la nostra ciutat i destinades a tractar de minimitzar les inundacions que es produeixen a Castelló, especialment, en la zona de la Marjaleria del Grau” ha explicat el tinent d’Alcaldia i regidor delegat d’Hisenda, Antonio Lorenzo. En total, les obres en infraestructures hidràuliques comptaran amb una inversió de 2,7 milions d’euros.

Quant a les obres de caràcter turístic, s’ha aprovat la inversió de 215.000 € i quasi la meitat d’aquesta quantia es destinarà a instal•lar banys en les platges de Castelló.

A més, també es realitzarà una inversió de 175.000 euros que seran destinats a reformar i adequar diverses instal•lacions en col•legis de Castelló.

Finalment, en matèria d’equipaments comunitaris s’invertiran un total de 383.000 €, amb, entre altres actuacions, la renovació de la xarxa d’àrea local (administració electrònica).