El regidor d’Esports, Enric Porcar (Compromís), ha animat a sumar-se a una activitat que atrau ciclistes de València, Zaragoza, Conca o Tenerife.

A tres dies que es tanque la inscripció a la II Cronoescalada al Desert dels Palmes ja se superen les xifres de participació de l’edició de 2014 amb prop de 100 ciclistes inscrits. El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, ha destacat que “aquesta prova té un doble al·licient: l’entorn en el qual se celebra, amb la pujada al Desert de les Palmes, i el fet que és una activitat oberta a tothom” pel que ha animat a tots els i les castellonenques a sumar-se a la iniciativa i pedalar dissabte que ve, 19 de setembre, pel Desert.

La prova recorre 7.800 metres fins als 422 metres d’altitud, on s’agafaran els temps dels participants. A continuació, ja fora de competició, giraran i baixaran pel carril habilitat fins a la zona d’eixida situada al costat de l’ermita de la Magdalena. Com en la primera edició, s’instal·larà una rampa d’eixida i un compte arrere amb 5 xiuletades per a donar l’eixida de cada participants.

La cronoescalada començarà a les 10.00 del matí però des de les 8.30 ja es podran retirar els dorsals, tal com ha explicat Gustavo Saborido, de 42ypico Eventos Deportivos organitzadora de la cronoescalada. La celebració d’aquesta cronoescalada obligarà a tancar el Desert dels Palmes entre les 8.30 i les 12.00 hores aproximadament.

Fins al dijous a les 12.00 encara hi ha temps per a realitzar la inscripció on-line en 42ypico.es i serà en aqueix moment quan els participants podran veure l’ordre d’eixida. Els últims a eixir seran els vencedors de la primera edició, Víctor Bernad amb un temps de 19’45” i Maica Llorens amb un temps de 29’24”. Saborido ha destacat que a les categories habituals “s’incorpora enguany com a novetat la de discapacitats, en la qual explicaran entre uns altres amb el tàndem format per Raúl Estrada i Rubén Capdevila. Entre la procedència, a més de ciclistes locals també participaran altres arribats de Tenerife, Zaragoza, Conca i València.

El regidor d’Esports ha anunciat que s’animarà a participar “com un amant més del ciclisme i del Desert de les Palmes, que és el nostre parc natural i tantíssimes vegades hem pujat”. La prova està organitzada per 42ypico Esdeveniments amb el patrocini de l’Ajuntament de Castelló i Diputació de Castelló.