Totes i tots estareu al cas de les declaracions del senyoret Maroto, si Javier Maroto, el vicesecretari d’acció sectorial del PP. No les coneixeu? Vos les reproduïsc:
“Entre los refugiados Sirios que llegan a Europa hay muchos yihadistas que pueden poner bombas en nuestras ciudades”.
”Y luego la gente hará preguntas”

Clar, la va amollar tan grossa que no van tardar en caure-li “bascollaes” per tots els costats. Fins i tot Soraya, que no li pegava una a un membre del PP des de no sé quan, li va pegar i ben grossa.
Algú del partit li deguera dir que havia de rectificar i ho va fer. Va tirar mà d’un clàssic, “han sido unas declaraciones poca afortunadas”

No, no estic d’acord. Han estat unes declaracions afortunades i, sobretot, aclaridores. Ens aclarissen molt bé quin és la manera de pensar del PP i perquè fan el que fan.
El senyoret Maroto no ha estat el primer en dir la seua. La va dir Margallo, la va dir Soraya, la va dir Fernández Díaz, aquest últim les va fer molt paregudes a les de Maroto. Des que va començar aquest drama no han fet més que ficar excuses i pegues en tal de no ajudar a una gent que ho ha hagut de deixar tot per no perdre la vida.

En contra del que pensen la gent del PP els refugiats no venen ací, no venen a per res. MARXEN, senyoret Maroto, MARXEN. Marxen de la sa casa, del seu poble, del seu país perquè no tenen un altre camí. No ens volen furtar res, no ens volen llevar la feina, no volen ficar bombes, VOLEN SALVAR LA VIDA.

Espanya, que sempre ha estat un país acollidor, s’ha convertit en un dels països que menys refugiats acull. Creuen vostés que fent més altes les tanques i els murs, col·locant més kilòmetres de concertines, ficant totes les traves burocràtiques possibles aconseguiran que la gent que ve per salvar la vida es queden al seu país. No entenen que a qui no té res, no l’ature res, no li fa por a res.

Per sort la societat és prou millor que vostés. Sense cap manament ens estem organitzant perquè quan apleguen es troben el millor possible. No es trobaran com a casa, això tardarà molt de temps en passar, però intentarem que se sentin persones dignes.

Com vostès no ho faran, a partir del 20 de desembre, ho farem nosaltres.

 

Pau Sancho

Secretari de Sectorials