El govern local ha emés una nota en la que declara:
Quan hem tingut coneixement dels fets, l’Ajuntament ha ofert a les famílies tota la col·laboració i ha posat a la seua disposició tots els recursos socials que disposa perquè vingen a les oficines municipals quan vulguin. De les famílies involucrades en aquesta situació, l’únic cas del que es tenia informació ha estat atès en els últims mesos per diferents serveis municipals i se l’han ofert diferents solucions per al seu problema.
L’equip de govern està al costat de les persones que pitjor ho estan passant tots els dies, actuant segons els procediments establerts i amb criteris objectius, concedint ajudes de lloguer i evitant el tall de subministraments d’aigua, llum i gas, entre altres mesures. De fet, durant el segon semestre de 2015 s’han concedit 1.383 ajudes econòmiques per al pagament del lloguer de l’habitatge, destinades a famílies en situació d’emergència social. L’import total de la despesa per aquest concepte ascendeix a 500.765,00 €, la qual cosa suposa una mitja de despesa per ajuda concedida de 362,08€.
Estem davant una ocupació il·legal d’un habitatge, i no davant un desnonament. A més, es dóna la circumstància que l’edifici és d’un particular i no d’una entitat bancària.
L’Ajuntament no pot avalar, en cap cas, una ocupació il·legal d’una propietat privada, ja que aquest fet senta un perillós precedent.
El protocol que l’Ajuntament va signar el passat mes de setembre amb l’Audiència Provincial és per evitar desnonaments i no ocupacions il·legals, que s’hauran de resoldre per altres vies.
Demanem als veïns i veïnes de Castelló, i a les diferents associacions i entitats, que respecten les normes de convivència ciutadana. La nostra obligació com a servidors públics és resoldre els problemes de la gent i no generar conflictes legals.