L’Ajuntament ha finalitzat els treballs de senyalització de les rutes urbanes i periurbanes dissenyades pel club ‘Caragols de Muntanya’.  Els treballs s’han fet en un conveni amb l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), que ha subvencionat la iniciativa amb 50.000 €.

En total són més de 140 quilòmetres de recorregut ja utilitzats per alguns practicants del ciclisme, però sense una senyalització que permetera als nous usuaris conèixer-les i ser advertits de possibles perills.

Les rutes tenen un gran atractiu i podran ser gaudides per un gran ventall de públic, ja que quasi totes són rutes curtes i senzilles, amb escàs desnivell (màxim de 50 metres), i amb una longitud que va dels 6 fins als 20 quilòmetres.  En el cas de les rutes més difícils tenen una distància de 18 a 25 quilòmetres amb un desnivell màxim de 550 metres.  Totes elles parteixen des del mateix punt: el Parc dels Jocs Tradicionals.

Concretament, les rutes senyalitzades han sigut: Sant Roc de Canet-Basílica de Lledó, Parc Meridià-Marjaleria, Senillar-Molí la Font, Ermites del Caminàs Sud, Riu Sec-L’Horta, Fadrell-Salt de la Núvia; Camí del Canal-L’Enramada, Font de la Salut-Magdalena i Dipòsit Verd-El Collet.  Les sis primeres tenen un grau de dificultat fàcil, mentre que Camí del Canal-L’Enramada és de dificultat mitjana; Font de la Salut-Magdalena és difícil i Dipòsit Verd-El Collet és molt difícil.

La senyalització vertical indica tant l’el sentit de cada ruta, fins i tot si la ruta és apta per a circular en tots dos sentits, com a situacions de perill tals com a passos d’aigua, descensos perillosos, elevacions de dificultat tècnica o interseccions amb carreteres transitades.

‘Bicicletades’ organitzades pel Patronat d’Esports

Enric Porcar ha anunciat la realització de ‘bicicletades’ per a donar a conèixer aquestes nou rutes “i recórrer llocs que per a molts resultaran sorprenentment desconeguts”.

Les ‘bicicletades’ es realitzaran des del mes de febrer i fins a juny, amb una freqüència de dues cada mes.  A més, des del Patronat s’han programat una sèrie d’activitats paral·leles: “la idea és dotar de contingut aquestes eixides amb explicacions culturals, paisatgístiques, botàniques i, en general, de coneixement del territori”, ha anunciat Porcar.