Enric Porcar i Patrícia Puerta han presentat aquesta prova que tindrà com a premi que els 25 participants més ràpids en pujar els 188 graons guanyaran vals de compra del Mercat Central.  La carrera tindrà un format de cronoescalada individual, de manera que la primera eixida es donarà a les 9.00 hores i cada minut successivament aniran eixint els diferents corredors en tandes de 25.  La participació està limitada a 400 corredors per les característiques de la torre.

A tots els participants se’ls proporcionarà un dorsal amb un xip adherit que podran arreplegar el mateix dia de la prova en els porxos de l’Ajuntament fins a una hora abans de la prevista per a la seua eixida.

La prova comptarà amb un total de quatre categories: absoluta masculina,  absoluta femenina, escolar masculina i escolar femenina.  En les absolutes es podrà participar a partir dels 17 anys, mentre que en les escolars el rang d’edat s’estableix entre els 12 i els 16 anys.

En finalitzar la prova, tots els classificats rebran una samarreta commemorativa i una borsa d’obsequis.  Els tres primers atletes classificats en les categories anteriors rebran un trofeu acreditatiu de la seua classificació.  A més, els classificats absoluts fins al lloc 25 rebran vals de compra per a consumir en el Mercat Central de Castelló.  Finalment, el guanyador i la guanyadora de les categories absolutes rebran el seu pes en cacauets.  El lliurament de premis es realitzarà a les 17.30 hores en la Plaça Major.

El preu de la inscripció serà de 4 € i es podrà realitzar en el Patronat d’Esports on es podrà escollir horari en funció de la disponibilitat i les necessitats del participant, o a través de la web www.evasionrunningcastellon.com on no haurà assignació d’hora d’eixida que ho publicarà amb dos dies d’antelació.

El dijous 4 de febrer es publicarà la llista amb la relació de participants i les hores d’eixida assignades a cadascun en el Patronat d’Esports de Castelló i en la web d’Evasió Running.