Mònica Àlvaro pregunta a la Conselleria si preveu iniciar un procés d’oposicions per trencar amb la interinitat denunciada pels professionals de Castelló.  Atribueix al “procés privatitzador del PP la falta de places fixes dels metges, que afecta el 42% dels professionals i pot afectar negativament a l’atenció als pacients”.

La síndica adjunta de Compromís a les Corts i responsable d’afers socials i sanitaris ha presentat preguntes per conèixer la situació d’eventualitat i interinitat dels professionals mèdics a les comarques de Castelló, així com per instar el departament de Sanitat a iniciar un procés d’oposicions per trencar amb aquesta dinàmica.

Àlvaro ha impulsat aquesta iniciativa després de conèixer les denúncies del Col·legi de Metges de Castelló, que van advertir aquesta mateixa setmana que “el 42% dels metges castellonencs no pot accedir a una plaça en propietat”.  La representant de Compromís ha subratllat que aquesta situació és conseqüència de “la política de privatització, externalització i desmantellament de la sanitat pública realitzada pel PP els últims anys. Per això, amb el canvi de Consell i les noves prioritats de política per a les persones, hem de trencar aquesta dinàmica i apostar per l’estabilitat dels professionals en la sanitat, que és un dels pilars de l’Estat del Benestar”.

A més de traslladar a les Corts el problema de la manca de places fixes de metges -i les seves conseqüències per als pacients-, la diputada vila-realenc ha traslladat també al Consell la situació de precarietat dels professionals, ja que segons les dades del Col·legi de Metges, a Castelló hi ha 25 metges amb contractes lamentables.  “Hi ha massa facultatius amb contractes de 34 hores setmanals, que només donen opció a fer guàrdies de fins a 24 hores els caps de setmana”.  Aquesta circumstància afecta greument l’atenció que reben els pacients i provoca un èxode de professionals tot i que no estan cobertes totes les necessitats de la ciutadania castellonenca.  Per aquest motiu, Àlvaro apel·la a una bateria de preguntes al fet que es fixi o es dissenyi la creació de places i la convocatòria d’oposicions.