El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport li agrada xafar la sorra i conèixer de primera mà les necessitats.  És el cas d’una visita a Betxí per interessar-se per un edifici tot un símbol tant de la recuperació cultural com de les noves formes de fer política.  El Palau, a més de joia del Renaixement, és una metàfora, primer de la caiguda i després de la reconstrucció, de la nova política que està fent-se en territoris devastats per la corrupció.

L’alcalde Alfred Remolar i el conseller Vicent  Marzà han abordat la subvenció que està previst atorgue la Conselleria per emprendre la tercera fase de la rehabilitació que, amb tota probabilitat, començarà a executar-se el 2017.

En aquest sentit, el conseller s’ha compromès a col·laborar amb l’ajuntament. “Tenim l’obligació d’ajudar a la recuperació del patrimoni, especialment, en casos com aquest, no només pel valor patrimonial que té al Palau, sinó perquè la seva rehabilitació repercuteix en l’economia de Betxí”, ha assegurat el conseller.

Alfred Remolar, per la seua banda, ha destacat que el principal objectiu és “seguir planificant les fases (que en són cinc en total i encara estem en la segona) i els ajuts per recuperar el Palau i convertir-lo en un focus d’atracció del turisme cultural”.

XARXA LLIBRES  A la reunió  s’ha parlat també de l’aplicació del programa “Xarxa-Llibres” a Betxí.  “És un cas especial perquè ja fa anys que en els centres escolars del municipi tenim banc de llibres.  Alguns exemplars estan molt desgastats i hem de trobar la fórmula perquè aquests llibres formen part de l’intercanvi.  Ja que hem tingut al conseller ací hem aprofitat per abordar el tema.  Sempre amb la intenció que es beneficien el major nombre de famílies”, ha manifestat Remolar.  Marzà, en aquest sentit, ha assegurat que s’estudiaran tots els casos.  “Hi ha altres municipis on també tenen banc de llibres i des de la Conselleria estem estudiant la millor solució per a cada un dels casos”, afegint que “l’objectiu conjunt és garantir la igualtat d’oportunitats de les persones i treballar per l’educació pública de qualitat”.