El grup municipal de Compromís de Moncofa ha aconseguit que es destinen 20.000 euros del pressupost de 2016 per a la construcció del carril bici.  Aquesta és una de les iniciatives que la coalició ha aconseguit incorporar als comptes municipals.  Parteix de la demanda dels ciutadans i pretén unir mitjançant un carril bici el poble i la platja, un recorregut susceptible de ser ampliat, segons es recollia en una moció de Compromís que preveia executar aquest projecte al llarg dels quatre anys de legislatura.

El portaveu de Compromís, Joan Baptista Vilar, ha detallat les peticions que havien posat com a condició per aprovar el pressupost, totes elles “fetes des de la responsabilitat, el diàleg i la recerca del consens, com és la nostra obligació”.  En aquest sentit, Vilar ha citat la creació de noves partides dins dels comptes municipals “com la del carril bici, una altra de 8.000 euros per a la creació d’una zona d’acollida d’autocaravanes, amb la intenció d’impulsar el turisme itinerant a la localitat , i una altra per incrementar dos corredors marins mitjançant la col·locació de boies destinada als usuaris d’embarcacions d’esbarjo esportiu i pesca “.

Així mateix, Compromís ha aconseguit que s’incorpore al pressupost una partida de 6.000 euros per al 9 d’octubre.  “La Diada s’ha inclòs dins el programa de festes de sant Antoni, però amb una partida independent.  A més, serà gestionada per associacions locals “, ha assenyalat Vilar.  També hi haurà mil euros per incrementar la partida per a la celebració de la carta fundacional de Moncofa, la Carta Pobla.

De la mateixa manera, cal destacar, que s’han reintroduït a petició de Compromís les partides que s’havien eliminat per a l’execució del pont de trànsit rodat – per un valor de 2.746.103 euros- i per a l’execució de la passarel·la -per un valor de 356.034euros. Aquestes obres queden compromeses en estar inscrites en els convenis urbanístics del Belcaire Nord i Belcaire Sud i que “són de vital importància a l’unir els dos sectors a través del riu Belcaire”.

D’altra banda, són moltes les partides que, si bé ja estaven creades, han augmentat el seu pressupost, gràcies a la iniciativa de Compromís, els regidors han mantingut diverses reunions amb la resta de grups aquests últims mesos per arribar a consensuar el pressupost.  Un dels conceptes que augmenta significativament és el de Serveis Socials, que passa de 30.000 a 50.000 euros.  “Aquest increment està motivat principalment pel fet que Moncofa és un dels ‘poble refugi’ que pot acollir refugiats de guerra ja que així va ser aprovat per majoria en el ple de la localitat i per tant cal proveir una partida per això “, ha manifestat el regidor de Compromís.

Compromís també ha posat tot el seu esforç perquè s’incremente la partida a quasi 500.000 euros destinada al Pla director elaborat per esmenar els defectes que pateix la xarxa d’aigües fecals al municipi, “pla director que hui en dia és de ni més ni menys que de 14.000 .000 euros”.  Vilar ha manifestat que “és urgent entaular negociacions amb les administracions superiors amb la finalitat de signar un conveni de col·laboració ja que tants anys de deixadesa ens han portat a aquesta xifra desorbitada.  No ens servirà de res tenir una depuradora nova si els conductes que han de transportar les aigües fecals es troben en un pèssim estat de deteriorament “.

També s’ha aconseguit que torne a haver un encarregat de brigada, obres i actuacions municipals.  “Hem aconseguit que es canvie el lloc de funcionari eventual adscrit a l’alcaldia que ocupava el càrrec de relacions públiques, per aquest”.  Segons el regidor de Compromís, “de cap manera anàvem a permetre que continués havent personal de confiança per a la realització de premsa ‘subjectiva’ de l’equip de govern i alcaldia.  D’altra banda, estem més que satisfets que el personal de confiança que la llei ens permet tenir com a poble ara estiga treballant a peu de carrer per a tots els veïns del municipi”.

Però no tot han estat èxits.  “Tot i incorporat 200.000 euros en el pressupost de despeses per a la realització del camp de gespa artificial, que és la part que li correspondria al consistori, el pressupost d’ingressos no conté els més de 300.000 euros que és la part que li correspon finançar a la Diputació “.  Aquesta quantitat s’hauria d’haver aconseguit “mitjançant la signatura d’un conveni singular, una promesa que, segons sembla, el va fer el president de la Diputació, Javier Moliner, a l’alcalde, Wenceslao Alós”.  Vilar ha insistit que el portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Trenco, va presentar una esmena al pressupost de la institució provincial “en què es demanaven 700.000 euros destinats a la creació de convenis per a la realització d’instal·lacions esportives i entre les que es trobava el nostre camp de futbol.  Però el PP la va rebutjar “.  Ara, segons Vilar, “hauran de modificar-se els pressupostos de la Diputació si és que de veritat vol Moliner complir la promesa que li va fer a Alós”, ha conclòs el regidor de Compromís.