¿Que t’esclata l’escàndol Mestrets a les mans?  Doncs el regidor Pérez Macián no perd temps en disculpar-se, es limitarà a dir que “el PAI Mestrets va ser un error, però la nostra política té més llums que ombres i recorde que hem construït l’Auditori, entre d’altres coses, i que Castelló és una ciutat gran gràcies a nosaltres”.  Doncs no cavaller, un error és equivocar-se en una suma, o en triar un lloc on dinar…  Però estar 12 llargs anys amargant la vida a uns honrats veïns, cometent il·legalitats sabent-ho, manipulant les institucions, dilapidant els diners públics … tot això només per guanyar diners en blanc i en negre de forma massiva… això no és un error, aixó és una acció deliberada, continuada,  propia d’una organització criminal.  I l’Auditori no va ser gens legal ni precís.

És llàstima que gent tan fina i tan habituada a fer el que volia durant dècades, ara haja de perdre el seu temps inventant mentides per tapar les seues barbaritats i/o la Rita a la Tele de cada dia.  L’esforç pot portar a un terreny tan insòlit per al PP com l’emergència social.  Per suposat, si pel camí cal faltar el respecte a les famílies que estan vivint un autèntic drama social, eixe no és el problema!  Si es menyspreava a veïns que podien defensar-se (Mestrets), com no es va a manipular als que no tenen ni per sobreviure?

Bàsicament, el portaveu-adjunt del PP acusa a l’actual equip de govern de fer-se propaganda a costa d’aquestes famílies i que “amb el drama de milers de famílies no es juga”.  Com diria Baldoví, cal tindre més cara que esquena, fins i tot si vols fer fum de Mestrets.

1]  Sap el regidor Pérez Macián que un dels primers tràmits del actual equip de govern va ser el pagar totes les ajudes d’emergència social que el PP tenia paralitzades.

2]  Sobre les ajudes per a evitar talls de llum i aigua, s’han concedit el 100% de les que s’han sol·licitat, no s’ha quedat ni una sola sense atendre!  Pot ser no ho sap, però pot fer l’esforç de comprovar-ho abans de desbarrar.

3]  Sap, també, el regidor Pérez Macián que el govern municipal lidera la signatura de convenis contra la pobresa energètica al País, en ser la primera ciutat a tancar acords amb les tres principals empreses de subministrament de llum, gas i aigua.   I s’ha aconseguit en tan sol 4 mesos, un treball que el PP mai va fer en més de 20 anys.

4]  No pot ignorar el regidor Pérez Macián que les xifres de les polítiques en benestar social són contundents: en només nou mesos s’ha triplicat l’aportació per a subministrament de ‘vals de compra’ per a cobrir necessitats bàsiques d’alimentació i higiene, passant dels 200.000 € pressupostats pel PP als 600.000 € anuals aprovats per l’actual equip.  I quasi es triplica la xifra d’ajudes al lloguer des de juny de 2015, passant de 208.000 euros en els cinc primers mesos a 540.000 en la resta de l’any.

5]  I si ho ignora és perqu`el regidor Pérez Macián no està per la feina, aquest govern s’ha impulsat la signatura d’un protocol antidesnonaments amb l’Audiència Provincial, que representa l’ampliació del servei jurídic que es presta a les persones que pateixen els desnonaments, l’impuls a la creació d’una Oficina de l’Habitatge per a millorar l’oferta d’habitatge social, la recuperació d’habitatges socials de propietat autonòmica en desús, a més de la signatura de convenis amb empreses d’energia i aigua per a evitar els talls de subministrament a persones en situació de vulnerabilitat.

[La il·lustració és un modest homenatge a una de les primeres falsetats d’enguany dels regidors del PP: el Betlem que va durar totes les festes, a la vista de tothom, però que segons aquells s’havia desmontat per raons innobles].