Castelló col·labora en el programa europeu Accelerator, dirigit a emprenedors que tinguen una oferta innovadora dins de la iniciativa Climate-KIC.  Joves empreses i pimes de qualsevol sector treballant nous models de negoci i/o tecnologies que intente mitigar l’impacte mediambiental poden presentar la seua candidatura fins al pròxim 4 d’abril.

L’objectiu del programa és crear una nova generació d’innovadors amb projectes i tecnologies que ajuden a frenar el canvi climàtic i promoguen una economia baixa en carboni. Climate-KIC Accelerator és l’única acceleradora Clean Tech a Espanya i la major d’Europa i manté oberta la convocatòria oberta fins al 4 d’abril.  Les persones interessades a participar han d’emplenar el formulari que trobaran en http://www.climatekic-valencia.org/convocatoria-2016/.

El programa està coordinat per l’Associació Valenciana d’empreses de l’Energia, l’Ajuntament i IVACE.  Climate-KIC Accelerator ofereix suport econòmic i de formació per a les millors startups que mitiguen el canvi climàtic amb un finançament no reemborsable que pot aconseguir els 60.000 euros, sense presa de participació en l’empresa.

Impulsat per l’Institut Europeu de Tecnologia i Innovació, Climate-KIC Accelerator dotarà a les millors startups durant nou mesos de coaching, mentorització setmanal, accés a masterclases internacionals i finançament a projectes de tecnologies netes, reducció de les emissions de CO2, eficiència energètica, ciutats intel·ligents, edificació sostenible, processos productius sostenibles, transport sostenible, reciclatge i transformació de residus en producte, gestió de recursos hídrics, TIC per a una econòmica baixa en carboni.

El programa està obert a equips de mínim 2 emprenedors amb intenció de crear una empresa en 2016; joves empreses de fins a 3 anys i pimes de qualsevol sector treballant nous models de negoci i/o tecnologies que poden mitigar l’impacte mediambiental.

Per a participar s’ha de demostrar que es té una idea/projecte innovador aplicable a qualsevol sector (energia, aigua, edificació, agricultura, processos productius, comerç, indústria, ciutats sostenibles, etc.) que ajude a mitigar el canvi climàtic; que el projecte té potencial de creixement i expansió global; que eres un emprenedor amb iniciativa i tens un equip equilibrat (min. 2 persones) i que tens un nivell avançat d’anglès.