Des de l’absolut respecte a les decisions judicials, Compromís manifesta que a pesar del arxiu decretat per l’Audiència Provincial, aquest diu que les actuacions de l’alcaldessa i regidors del PP van ser amb evident falta de prudència i això ha tingut conseqüències econòmiques negatives per a l’erari públic.

En la gestió de la DTB es van produir actuacions irregulars i desafortunades, i que, encara que no hi ha una responsabilitat penal i delictiva, sí que hi han conseqüències a l’àmbit administratiu, mercantil i econòmic.

No és admissible que per part de l’alcaldessa s’actuara en contra dels informes d’Intervenció i del Secretari Municipals, no és admissible que l’alcaldessa i una de les regidores no s’abstingueren a pesar de tindre interessos contraposats i no es admissible que, a pesar de les reiterades peticions al respecte pel nostre regidor durant tot el procediment administratiu, se li fera de costat no donant-li les explicacions oportunes i fent-se el procediment amb la falta de transparència necessària i legalment.

Va ser l’actuació en especial de l’alcaldessa la que va provocar -envoltant a tots els seus regidors de l’equip de govern- que s’iniciaren actuacions penals, pel Ministeri Fiscal, pel nostre regidor i que van ser mantingudes per el Jutjat d’Instrucció nº 2 de Castelló fins que ara l’Audiència Provincial ho ha arxivat.

No hi ha condemna penal, pel moment, contra l’alcaldessa però continua existint una greu responsabilitat política de la Sra. Susana Marqués, que a més a més, com diu la pròpia Audiència Provincial, té també responsabilitats administrativa, mercantil i econòmica i que, per tant, ha de dimitir del seu càrrec d’alcaldessa.