Ali Brancal destaca que el projecte “integrarà tot tipus de participació de la ciutat des de noves perspectives i canals”.  L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, ha iniciat els primers passos per fer realitat un pla que és un dels principals objectius de la Regidoria per a aquest mandat.

L’elaboració d’aquest pla “es realitzarà mitjançant un procés participatiu i que dotarà a la ciutat dels millors mecanismes per a garantir un participació real de la ciutadania en les decisions públiques”.  Brancal vol “integrar a tot tipus de participació en la ciutat i fer-ho des de noves perspectives i canals, perquè, de debò comptem amb una participació eficient, efectiva i real”.

El pla serà elaborat per la consultoria Alorza.net i la spinf-off de la Universitat Autònoma de Madrid, Novagob, però a partit “del procés de reflexió conjunta entre tècnics, representants polítics i ciutadania per a millorar el model de participació en la ciutat”.

El pla arranca amb entrevistes per a fixar el punt de partida, perspectives i horitzó al que es pretén arribar.  Les primeres converses han segut amb l’equip de tècnics de Participació Ciutadana i els representants polítics que formen part del ‘Pacte del Grau’.

El resultat del treball proposarà les línies d’acció en temes de participació ciutadana per als pròxims quatre anys.  A més, aquest pla comporta en paral·lel un ardu treball de l’administració local perquè les pròpies infraestructures de l’Ajuntament siguen capaços d’absorbir els nous procediments proposats.