Castelló va celebrar la seua tradicional gala del comerç veterà per a reconèixer als comerciants, als quals l’alcaldessa va qualificar “d’herois quotidians”, la seua dedicació, trajectòria i esforç diari per “traure avant els seus negocis i ajudar així al creixement de la ciutat”. Callos Rosa Mari, en el Mercat Central; Giner, en el carrer Major; i Confecciones Pitarch, també en el carrer Major, són els tres establiments que en aquesta edició de 2016 han arreplegat els diorames amb els quals es guardona la seua dilatada trajectòria, en un acte en el qual també va participar la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta.

Laa gal·la va ser l’oportunitat per posar en valor el gran potencial de l’economia local, la dedicació dels comerciants i el bon treball.  De fet, la ciutat té un deute amb el petit comerç que ajuda a mantindre el teixit ciutadà i que éspart de la història quotidiana que s’escriu en la ciutat dia a dia.

Una senzilla gala però molt emotiva en la qual va destacar la projecció d’un vídeo protagonitzat pels comerços guardonats. Callos Rosa Mari, un establiment que ja per la seua quarta generació de comerciants; Giner, cinquanta anys situats a Castelló ara convertit en un referent en articles de moda i complements que va iniciar la seua marxa amb la venda de productes religiosos; i Confecciones Pitarch, que ja va per la seua tercera generació, que va començar venent uniformes de col·legis i roba a mesura i avui s’han especialitzat en vestimenta del món de la festa.

“Enhorabona a totes i a tots. Castelló vol i ha de premiar la vostra dedicació a la ciutat i us animem a continuar amb aqueixa vocació de servei a la ciutat”, va apuntar l’alcaldessa, qui va aprofitar aquest acte per a reiterar que “el comerç de Castelló és un comerç viu, sempre en canvi constant i amb voluntat de reinventar-se diàriament”.