>Montiel: “Som la gent que va a treballar per la gent i que va a obrir tots els calaixos. L’enemic d’este país és el Partit Popular”

>Sorlí: “Serem primera força a Castelló. Li direm a Clavell que vaja fent la maleta perquè portarem una diputada honrada com Claudia Varella a Madrid”

>Bretones:A la Valenciana és l’única candidatura que porta propostes per a millorar la vida de les moltíssimes famílies castellonenques als qui la crisi va deixar sense ocupació i sense futur”

Un altre municipi viu el principi del canvi en un espai públic i obert.  Una nova prova de força i d’il·lusió amb més de 400 persones per constatar segons Mònica Oltra “el canvi imparable que es va iniciar fa un any en els municipis de Castelló i de la nostra terra, que el 20D va fer un pas més per a portar la veu de la gent al Congrés i al Senat i que el 26J hem de fer realitat en les urnes”.

Oltra va apel·lar a la “mobilització perquè necessitem un govern d’Espanya que siga aliat del canvi i del Consell i no de la gent de Montoro.  Anem a guanyar a Rajoy, perquè tindre’l de president és una anomalia democràtica, perquè se senta en una cadira de la seua seu al carrer Gènova de Madrid pagada amb diners negres de la ‘Gürtel.  O Panamà o la gent senzilla, no hi ha més”, ha dit abans d’enumerar les actuacions del Consell per l’educació pública, la sanitat universal i l’aposta social.

A l’acte, presentat per Antonio Llorente, es va condemnar la matança d’Orlando, que Oltra qualificà “d’atemptat contra el col·lectiu LGTBI”

Antonio Montiel va demanar la confiança per a A la Valenciana perquè “som la gent que va a treballar per la gent.  Som els somriures del canvi necessari per a rescatar a la gent i per a portar la seua veu a les institucions, per açò han activat la campanya de la por.  Aspirem a que les forces del canvi siguen la primera força”.

Marta Sorlí va subratllar la importància de “portar més veus de Castelló al Congrés per a reclamar el finançament que necessitem, la millora dels Rodalies, l’alliberament de l’AP-7 i els serveis que ens han negat els successius governs de Madrid”.  Sorlí va recalcar  la necessitat de “guanyar al PP i aconseguir que la persona que vaja a Madrid siga Claudia Varella, una jove preparada, valenta i compromesa, perquè l’alternativa és mantenir com a diputat a algú que ací coneixeu bé, l’imputat per malversació i frau Óscar Clavell”.

Sebastián Bretones va incidir en la necessitat de sumar “tots els suports possibles a A la Valenciana per impulsar també des de Madrid les polítiques que tinguen en compte als més desfavorits, als quals s’han quedat arrere per la crisi estafa i a les moltíssimes famílies castellonenques sense cap ingrés en les seues cases.  El canvi ja està ací, perquè som l’alternativa al règim del saqueig, de les retallades i dels atacs als drets socials i democràtics”.

PRO FESTEJOS DE BOUS  Als voltants de l’acte es concentraren mig centenar de boicotejadors, amparats de ‘pro festejos’ taurins que, deprès de ser identificats per la Policia Nacional van tractar d’amargar l’acte amb crits i proclames.  No obstant això, l’acte ha transcorregut amb normalitat, entre d’altres motius per la presència policial.  El clamor de la gent ha ofegat l’intent de boicotejar l’acte.

Oltra no va tindre problemes en invitar algun dels membres ‘en defensa de la festa del bou’ a prendre la paraula.  Després d’una estona en què ningú s’atrevia, un d’ells pujar a l’escenari a defensar la festa perquè, segons ha dit, “molts dels vostres votants, son seguidors de la festa”.  Després d’aquesta intervenció, l’acte ha proseguit amb tota normalitat.