>Sorlí: ‘A la Valenciana’ és l’única garantia contra els sismes del Castor, l’amenaça del fracking i les prospeccions en Columbretes
>Varella: En el nostre model ambiental seguirem al costat de la gent per blindar la nostra terra a amenaces com el fracking o les prospeccions a Columbretes
>Bretones: Apostem per un nou paradigma ambiental, amb una economia sostenible, no només socialment, sinó també que siga respectuosa amb el territori
A la Valenciana es presentava en una altra ciutat en la que la pluralitat ha fet possible les polítiques de canvi des de fa un any. De nou en un acte obert i de ‘carrer’, la plaça de l’Escribano ha acollit les veus de la candidatura de la gent i dels somriures. L’acte va tornar deixar clar el “posicionament clar i rotund de la candidatura de confluència contra el Castor i contra l’amenaça del fraking”, segons Marta Sorlí.
“Des del principi, hem liderat la batalla contra l’estafa del Castor, que ha sigut una pífia que ha costat milers de milions d’euros a la ciutadania i davant tots vosaltres ens comprometem a ser la garantia per frenar projectes com a este, blindar Castelló contra el fracking i impedir l’amenaça d’accions similars com les prospeccions en Columbretes”. Davant una campanya en la que “la resta de partits estan apel·lant a la por per a frenar el canvi imparable que representem, la ciutadania del Maestrat ha de respondre que no s’ha de témer el canvi, sinó els sismes provocats per subordinar la nostra terra a grans empreses”.
Sorlí ha destacat que van ser les forces del canvi les que van propiciar a la Diputació, a les Corts i a totes les instàncies els acords unitaris per a desmantellar el Castor. “La diputada que us parla va ser l’única representant de Castelló que va intervenir en el Congrés, durant la legislatura fallida, per a reclamar el desmantellament del Castor, una amenaça per a la tranquil·litat de la ciutadania del Maestrat i per al medi ambient”.
“La pífia del Castor només ha beneficiat a Florentino, gràcies al ràpid pagament de la indemnització per part del PP i a l’acord de ‘los otros’ (en referència al PSOE). No obstant açò, les plataformes ciutadanes han elevat a Europa les seues queixes contra aquesta indemnització, que ara s’estudiaran. A la Valenciana estarà al costat de la ciutadania, com ha vingut demostrant. Els nostres objectius ambientals, igual que ho van ser abans d’eleccions, se centren principalment en el blindage de les nostres comarques davant el fracking i a desmantellar el Castor per a apostar per un model més sostenible”.
Claudia Varella va recordar que “va ser també la ciutadania qui va capitalitzar la lluita contra el fracking, que amenaçava l’aqüífer del Maestrat i la qualitat de les aigües de més de la meitat de la nostra demarcació. En aquest projecte de canvi defensem els interessos i les necessitats de la ciutadania i de la gent, enfront dels qui defensen Florentino i les grans empreses energètiques. El 26J decidim entre aquells que defensen les empreses de Panamà o els que defensem la gent normal, que paga sus impuestos”.
En l’acte, conduït pel regidor Jordi Moliner, també va intervindre Sebastián Bretones, qui va insistir que el model que defensem “no solament ha de ser sostenible ambientalment, sinó socialment, és un canvi integral, per això derogarem les reformes laborals i escometrem canvis per a acabar amb la temporalitat i amb la precarietat dels contractes”.