Constatat el nefast balanç del PP al Palància, les candidates i candidats d’A la Valenciana s’han compromès a “lluitar a Madrid per la millora dels Rodalies, que ara són insuficients com a la resta de les nostres comarques, així com del Regional de Saragossa.  I això passa per la transferència de les competències de Rodalies, perquè es gestionen des del nostre territori”.  Ho deia Marta Sorlí, qui ha defensat que “la veu del Palància la porten a Madrid persones amb ganes de lluitar per la comarca i dotar la seva gent d’oportunitats, i no polítics que en arribar a Madrid rebutgen les esmenes presentades als Pressupostos per a la millora d’actius turístics com la Via Verda o la Cartoixa de Vall de Crist”.

Segons Sorlí, encara que “Barrachina se farte de destacar la seua gran capacitat de gestió econòmica, la ciutadania del Palància té clar que el PP és el responsable d’arruïnar a municipis com Navajas, amb el segon major deute per habitant de tot l’Estat.  A la Valenciana és la garantia d’un canvi imparable que prioritza a les persones, obre noves oportunitats i no arruïna a les institucions”.

En aquest sentit, Claudia Varella ha subratllat que “els anteriors governs han aconseguit frenar les possibilitats de la comarca, com van fer amb l’Autovia, que es va trigar 30 anys a executar-se, a quilòmetre anual.  El canvi de prioritats que aporta A la Valenciana inclou una aposta necessària per l’agricultura, abandonada fins ara, i per la reindustrialització, perquè s’ha de dotar de futur a la gent de la comarca, especialment a els jove “.

Sebastià Bretones ha subratllat que “en els últims anys, la inversió a la comarca ha estat condicionada pel color polític dels ajuntaments, com també ha passat amb la Mancomunitat”.  Per això, ha apel·lat per “canviar les institucions perquè les inversions no depenguin dels polítics de torn, sinó de les necessitats de la ciutadania. Perquè A la Valenciana és la candidatura de la gent “.

El secretari autonòmic d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Alberto Ibáñez, ha subratllat “l’aposta per la igualtat que s’ha dut a terme en aquest any de legislatura a la nostra terra, abasta a tots els àmbits i també a la igualtat d’oportunitats en els territoris”.  Per això, ha reivindicat la necessitat de “portar el canvi a Madrid perquè els habitants de l’interior no siguen ciutadans de segona”.

L’acte el presentava el representant de Guanyem Segorbe Pere Gómez, qui ha destacat que “el nou equip del Consistori constata el canvi que des de les ciutats arribarà al Congrés”.