La ciutat multiplica l’oferta d’activitats en les platges del Pinar, Gurugú i Serradal així com altres punts com el Planetari o el Moll de Costa.  Veïnes, veïns i turistes podran gaudir amb 80 activitats diferents que inclouen novetats com un cicle de concerts en el nou escenari de la platja del Gurugú, l’Escola d’Estiu al Planetari o activitats ambientals en el Serradal

Entre les novetats es troba el cicle de concerts Gurugú Musical en el nou escenari de la platja amb un total de nou actuacions entre juliol i agost.  L’apartat musical protagonitza una altra de les novetats amb el Festival Arrankapins, que se celebrarà del 22 a 24 de juliol en el parc de la Pineda amb actuacions com la de Pep Gimeno “El Botifarra”, El Chamuyo, La Ranamanca o Las Auténticas i activitats infantils i foodtrucks.  El cicle Concerts en el templet del Moll de Costa i l’Espai Festival completen el cartell musical de la programació estival a Castelló.

La Regidoria de Cultura aporta bona part de les novetats i converteix el Planetari en un centre d’activitats estival per a públic familiar.  Subratlla Verònica Ruiz que “tots els dies, de dilluns a diumenge, hi ha possibilitat de fer alguna activitat en el Planetari.  Des de participar en l’Escola d’estiu, que és gratuïta i que solament necessita inscripció prèvia, a participar en alguns dels cicles programats com el d’Art i constel·lacions; el Planetari en família, el cicle de conta contes, la ludoteca de la ciència o l’exposició per a celebrar el 25 aniversari”.

El públic familiar també serà protagonista.  Podrà gaudir del cicle de manualitats creatives, que inclou cinc tallers al juliol i agost; de jocs populars, de tallers de reciclatge, concurs de dibuix, taller de disfresses, taller de cuina saludable, pintacares, etcètera.  A més, a l’oferta programada per l’Ajuntament se sumen iniciatives com el mercat ambulant solidari Sweet Market organitzat en l’Hotel Costa Flor del taronger de la platja de la Pineda que se celebrarà els dies 15, 16 i 17 de juliol.

Aquest estiu també s’ha apostat per centralitzar en la platja del Pinar l’oferta de parc aquàtic, una zona de jocs infantils dins de l’aigua, que estarà habilitat del 18 de juliol al 14 d’agost en horari de 12:00 a 19.00.

El cicle de cinema estiu, amb 12 projeccions els divendres de juliol i agost i els diumenges d’agost; el ioga; el taichi; el zumba; el cubbá; la gimnàstica de manteniment, les activitats per a persones amb diversitat funcional, el volei platja i un altre bon nombre d’activitats esportives completen la programació estival.  Cal recordar que aquest estiu les tres platges de Castelló comptaran amb punts de lectura i zona de lactància materna i alimentació infantil.

Les regidories de Cultura, Turisme, Esports, Joventut i Sostenibilitat Ambiental han treballat de forma conjunta per a incrementar l’oferta d’activitats, diversificar la programació i augmentar els espais on s’organitzen activitats.