Un conjunt d’activitats artístiques i creatives que tenen com a eix principal la diversió amb la difusió de la cultura i l’aprenentatge a través d’experiències científiques i artístiques. Aquesta és l’oferta que s’oferirà des del 4 de juliol fins al 15 d’agost per als xiquets i les xiquetes d’entre 5 i 11 anys.  Verònica Ruiz ha impulsat aquest proyecte junt a l’empresa de gestió cultural Mediant.

L’escoleta ofereix activitats emmarcades en 4 blocs fonamentals:  Fem un herbari, per tal de donar a conéixer les plantes de l’entorn, així com els diferents recursos d’investigació i de catalogació;  El Planetari es viu, en el qual els xiquets i les xiquetes es convertiran en autèntics experts en els camps dels minerals, de la paleontologia, de l’arqueologia i de l’astronomia, i seran els encarregats de muntar una exposició;  El Pèndol de Foucault consisteix a dedicar una setmana a la col·lecció permanent del Planetari i conéixer bé cada sala i cada racó de l’edifici, de manera que mitjançant un recorregut pel mateix es puga obrir un intercanvi d’opinions, descobrir què hi ha darrere de cada obra i estimular així la perspectiva crítica;  Les illes Columbretes és un taller de fotografia en el qual, a partir de la pràctica i de l’exploració de l’entorn natural del Planetari s’analitzaran fotografies i els alumnes es convertiran en autèntics experts de la fotografia captant les seues pròpies imatges, triant-les, imprimint-les i ordenant-les per tal de donar forma a un projecte fotogràfic propi.

Els xiquets i les xiquetes s’agruparan per edats per poder gaudir i desenvolupar la creativitat de cada infant mitjançant experiències i activitats diferents i molt divertides.  Es farà de dilluns a divendres, des de les 9.00 fins a les 13.00 hores, i és totalment gratuïta. Els pares interessats poden realitzar les inscripcions al mail [email protected] o al telèfon 667.094.079 (serà imprescindible aportar una fotocòpia del llibre de família).