Escoleta d’estiu, ludoteca, contacontes, projeccions, observacions … formen part del programa Viu unes vacances espacials al Grau de Castelló organitzat per la Regidoria de Cultura de Verònica Ruíz.  La proposta inclou nombroses activitats al Planetari per gaudir del món científic i conèixer el patrimoni històric i artístic que ens envolta.

Exposicions  Des del 2 de juliol fins al 29 d’agost, el Planetari acollirà dues interessants exposicions: 25é Aniversari del Planetari i El costat fosc de la llum.

L’Escoleta d’Estiu al Planetari  Del 4 de juliol i 15 d’agost, durant els matins de dilluns a divendres, acollirà xiquets i xiquetes d’entre 5 i 11 anys per tal d’aproximar-los al món de la ciència i de l’art mitjançant activitats creatives com Fem un herbari, El Planetari es viu, El pèndol de Focault i Les illes Columbretes.

Contacontes  Tots els dissabtes a les 18.00 hores acollirà un cicle de contacontes sobre experiments, viatges a l’espai o d’aventures i biogràfics, a càrrec de la companyia Los Gatos con Batas.  El cicle començà el dissabte 2 de juliol i acollirà títols com ‘La gata Cromata’ (dissabte 9 de juliol), ‘Garbancito y el pedo del buey’ (16 de juliol), ‘La serpiente impaciente’ (el dia 23), ‘El hada azulada’ (el dia 30), ‘De las mariposas de Maria Merian a las aventuras de Charles Darwin’ (el 6 d’agost), ‘La dama de los árboles’ (dissabte 13), ‘Aventuras en los océanos. Las historias de Sylvia Earle, Jacques Cousteau y el cuento de la tortuga Pesky’ (20 d’agost), i per últim, ‘Polvo de estrellas. Carl Sagan y los misterios del cosmos’, per tancar el cicle el dissabte 27 d’agost.

Ludoteca de la Ciència  Els diumenges de juliol i agost, des de les 18.00 fins a les 19.00 hores, tindrà lloc la Ludoteca de la Ciència, que oferirà tallers de jocs amb ciència.  A més a més, els dilluns, des del 4 de juliol fins al 29 d’agost esdevindrà l’activitat Art i Constel·lacions des de les 19.00 fins a les 21.00 hores, en la qual es realitzarà una escultura amb materials reciclats que quedarà exposada al Planetari.

Projeccions  El Planetari també comptarà durant els mesos d’estiu amb el seu programa de projeccions, que presenta com a novetat ‘De la Terra a l’Univers’, una projecció de divulgació científica realitzada per l’Observatori Astronòmic del Sud (una organització internacional en la qual també participa Espanya).  Els altres títols que presenta el programa de projeccions del Planetari aquest estiu són ‘Deep Sky’ (Cel profund), ‘Explorant el Sistema Solar’ i ‘La xiqueta que sabia caminar a l’inrevés’. Aquestes projeccions tenen un cost de 4€, una durada al voltant de 30 minuts i l’ horari de les sessions és variable (18.00, 19.00 i 20.00 hores). Les entrades es poden adquirir 30 minuts abans de l’inici de cada sessió.

Observacions  S’oferiran observacions del cel amb telescopi tots els dimecres de juliol i agost (si les condicions meteorològiques ho permeten) des de les 22.30 fins a les 00.30 hores, per observar els cossos celestes més interessants.