Fa uns dies, Ignasi Garcia adelantava la intenció de Compromís d’impulsar el recolçament a aquest projecte i de promoure Castelló com a ciutat on fer la primera prova. Xavier Trenco també demanava a la Diputació el suport.  Ara, els grups del ‘Pacte del Grau’ a l’Ajuntement han acordat presentar una proposta de declaració institucional al ple d’agost, que se celebrarà dijous 14 de juliol, per la qual mostren el seu suport a la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural en la implantació del Sistema de Dipòsit, Devolució i Tornada (SDDR) d’envasos com a mitjà per a lluitar contra el canvi climàtic, millorar la imatge de la ciutat i optimitzar recursos.  També ofereixen a la Conselleria la possibilitat d’implantar a Castelló el sistema SDDR com a prova pilot.

Gràcies a aquest nou mètode s’evitarà que diàriament 5 milions de pots i botelles acaben contaminant els nostres carrers, camps i platges i protegirem el nostre medi ambient, apunta el text de la declaració institucional.  Aquest procediment està sent estudiat per la Generalitat per a la seua implantació en el País.

La iniciativa presentada pels tres grups polítics també al·lega que cada dia es posen en el mercat 7 milions d’envasos d’aigua, refrescs, cerveses en el País.  I d’aquests, només 2 milions entren dins del circuit de reciclatge de contenidors.  A banda del cost econòmic i l’impacte visual de la brutícia, el cost mediambiental que produeix és molt gran, ja que com estan fora del circuit de reciclatge, acaben en els abocadors, on s’incineren o s’enterren.