Trovam!Castelló: Una fira musical diversa, oberta i participativa 

>La fira musical Trovam! tindrà lloc a Castelló del 10 al 13 de novembre, en diferents espais culturals de la ciutat, amb les propostes més interessants del moment i com dinamitzadora professional del sector.

>Carles Santos, Manel, Aspencat, Oques Grasses, Gener, Ona Nua, Rubén Pozo (Pereza), Holy Paul, Novembre Elèctric, Cafè de Fel, Tomàs de los Santos, Herba Negra, Xaluq, Inèrcia, Rondaballs i Júlia són algunes de les participacions d’un cartell que comptarà amb més de 40 actuacions (presentacions de discos, novetats, showcases… 

>Està coorganitzat entre l’Institut Valencià de Cultura, l’Ajuntament i l’associació VAM!, amb la col·laboració del Proweekend en la programació dels showcases i les activitats professionals.

Aquesta edició s’ha dissenyat amb la voluntat de consolidar en els pròxims anys una fira musical de referència al País Valencià, un espai de dinamització cultural, musical i professional.

Després de molts anys sense una política cultural de les administracions, aquesta iniciativa aspira a consolidant la nostra indústria musical, un camí que altres territoris fa dècades que posaren en marxa.  Pretén posar uns fonaments sòlids per a poder competir amb les propostes musicals i professionals dʼaltres llocs, donant a conéixer el dinamisme musical que caracteritzen a la societat valenciana.

Col·laboració amb Proweekend  El Trovam!2016 treballarà en estreta col·laboració amb el Proweekend, una iniciativa que va nàixer a Castelló el 2015 per a donar a conéixer propostes musicals emergents i organitzar encontres professionals. Els dos certamens han decidit sumar esforços i col·laborar conjuntament en l’organització dels showcases i les activitats professionals que tindran lloc a l’Auditori de Castelló.

Primeres confirmacions del cartell musical  Pel TROVAM!: Carles Santos, Manel, Júlia, Aspencat, Oques Grasses , Gener, Ona Nua, Novembre Elèctric, Cafè de Fel, Tomàs de los Santos, Xaluq, Herba Negra, Ball de Sant Vito, Rondaballs…  Pel PROWEEKEND: Rubén Pozo (Pereza), Ruth Baker Band, The Cutting Fingers, Tomaccos, Dusty Shoes, Conducta impropia, Sulpank, Holy Paul (guanyador concurs Vinilo Valencia), Bluet, Linqae, Aerobics, Camille, Gen…  En total estan previstes més de 40 actuacions de bandes valencianes i d’arreu l’estat: presentacions de discos, de nous directes, i de propostes emergents.  La programació musical completa serà donada a conéixer en les pròximes setmanes.

Activitats professionals  Entre les activitats professionals que s’han previst per a l’edició d’enguany destaquen els debats en torn a les noves polítiques culturals valencianes, la presentació de l’estudi de la música valenciana que està desenvolupant la Universitat Jaume I, les taules rodones “El valor de la música en el desenvolupament dels territoris”, “Els camins de la internacionalització”, “Les dones en la indústria musical” “sobre drets d’autors”, o les trobades de programadors musicals.  Aquestes activitats comptaran amb la participació de destacats gestors, institucions, organismes i empreses d’àmbit local, autonòmic i estatal.   La programació professional completa serà donada a conéixer en setembre.

Els escenaris  El Trovam! es desenvoluparà en 5 escenaris principals:

Auditori: serà la seu de la fira i les jornades professionals, dels Showcases (TROVAM! + PROWEEKEND) i també del concert inaugural (MANEL + JÚLIA -10 nov). Comptarà amb 4 espais escènics i 2 zones professionals: Sala simfònica, Sala de cambra, Màgic Box, cafeteria, sala de premsa i foyer.

Teatre Principal: acollirà el concert de Carles Santos + el Cor de la Generalitat el 12 de nov), a més d’un concert per concretar.

Teatre del Raval: com en les passades edicions, acollirà els formats musicals més intimistes i avantguardistes

Plaça Major: On tindran lloc els grans concerts les nits del divendres 11 i el dissabte 12.

Plaça Hort dels Corders: acollirà els concerts en família durant la jornada del dissabte 12.

Entrades  Els concerts a l’aire lliure són gratuïts.  Les entrades per a assistir a la resta de concerts sortiran a la venda a partir de setembre en www.notikumi.com.

—>El Trovam! està coorganitzat entre l’Institut Valencià de Cultura, l’Ajuntament i l’associació Valencian Music (VAM!).  Compta amb la col·laboració de la Universitat Jaume I, les diputacions de Castelló i València, i altres organismes.  També compta amb la col·laboració d’associacions professionals del sector musical valencià (Associació d’Editors de la CV, associació de promotors MusicaProCV), del COM (Col·lectiu Ovidi Montllor), i de la Fira Mediterrània de Manresa.

 

Arxivat en: Actes públics i mobilitzacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *