Els senadors de Compromís han denunciat la inacció del govern espanyol del PP amb la CV-10 al seu pas per les comarques de Castelló i que ha de suposar el desdoblament real de la N-340 per l’interior, una millor seguretat en el trànsit rodat i noves oportunitats per als municipis interiors d’aquestes comarques.  Segons ha denunciat el senador Jordi Navarrete “la realitat és que tot i haver-se adjudicat els contractes de la CV-10 i futura A-7 fa més de cinc anys, encara estan redactant projectes i ni tan sols han informat els afectats dels terrenys necessaris per a les expropiacions, el que deixa clara la prioritat que per al PP suposa aquest importantíssim viària.  Des del punt de vista de la vertebració territorial la carretera no pot passar més temps sense executar-se, ja que penalitza la nostra economia, possibilitats i suposa un greuge amb altres territoris, que compten amb autovies segures, ràpides i gratuïtes i faciliten les exportacions dels seus productes “.

El senador Carles Mulet ha recordat, per la seua banda, que “va presentar esmenes als pressupostos generals de l’Estat de 2016 que van ser rebutjades pel PP, alentint encara més unes infraestructures que haurien d’estar finalitzades en els anys 90 i el desenvolupament moltes poblacions com la Jana no disposen encara avui de previsions oficials sobre la seva execució per part d’un govern que sembla improvisar amb els valencians constantment “.

El PP va presentar a les Corts una esmena a una PNL de Compromís de 2014 en la qual s’instava el Govern a reprendre la redacció dels tres projectes constructius entre Vilanova i la Jana i finalitzés la redacció i tramitació administrativa per licitar i adjudicar com més aviat les obres el projecte bàsic es va enviar a Madrid el 2008.  “Sembla que al PP per alguna fosca raó són més diligents amb costosos AVEs a Lleó que amb el Corredor Mediterrani i obliden l’a-7 com a alternativa a la N-340 i AP- 7, un dels vials amb més trànsit d’Europa i uns peatges que portem pagant durant massa dècades.  Això és una cosa que haurien d’explicar. Mentre ens condemnen a una perillosa N-340 amb un carril per sentit”.

Jordi Navarrete ha recordat els constants accidents de camions a la N-340 produïts entre Torreblanca i Santa Magdalena o el recent accident amb nou ferits a l’altura de Peníscola.