Compromís atribueix al caos de l’etapa del PP “la desaparició de mig centenar d’obres del patrimoni de Castelló” i reclama responsabilitats.

Des de Compromís recorden que si s’ha furtat alguna de les 45 obres es podrien haver perpetrat delictes d’administració negligent, a més de malversació.

Compromís responsabilitza al grup Popular de l’Ajuntament de Castelló, del “caos i la desídia, que ha provocat la desaparició de mig centenar d’obres artístiques del catàleg municipal de la ciutat”. Així ho ha comunicat la coalició després que el departament de Cultura del nou equip de Govern, liderat per Verónica Ruiz, haja tret a la llum un informe de la Policia Local en el qual es denuncia la desaparició de nombrós patrimoni que, d’haver sigut robat, podria implicar suposats delictes d’administració deslleial i apropiació del patrimoni local en l’època del PP. “Esperem que la Fiscalia admeta a tràmit la causa i depure, si les hi haguera, responsabilitats penals, a més de les evidents responsabilitats polítiques”, apunten des de Compromís.

De fet, des de Compromís adverteixen que “cal prendre les mesures legals per a depurar totes les responsabilitats per no prendre’s en l’època del PP les precaucions oportunes per a evitar un presumpte saqueig del patrimoni de tota la ciutadania de Castelló”. Segons Compromís, “per acció o per omissió, els ex càrrecs polítics del PP, són responsables de la possible desaparició d’aquestes obres”.

Des de Compromís indiquen que, segons l’informe policial que ha donat a conèixer l’Ajuntament, “concloses les gestions (…) continuen desaparegudes 45 peces. (…) L’elevat nombre d’obres i objectes no trobats, podria ser indici d’una administració negligent del patrimoni públic, malversació del mateix o, si escau, una concurrència d’ambdues possibilitats”.

Entre les obres desaparegudes, segons ha indicat l’edil de Compromís, destaquen diverses monedes d’or dipositades en la caixa forta de l’Ajuntament, així com obres d’insignes creadors, artistes, pintors i escultors castellonencs.