Ignasi Garcia: “És una vergonya. Fa 15 dies denunciaven la desaparició dels quadres i ara els llibres. No tenen cap respecte per la cultura Castellonenca”
Unes setmanes després que la regidora de Cultura Verònica Ruiz fera publica la desaparició d’obres d’art del patrimoni cultural del Ajuntament de Castelló, ahir tornava a fer una roda de premsa junt al vicealcalde Enric Nomdedéu, per explicar que s’han trobat milers de llibres abandonats en la Casa de Cultura i el Negociat de Cultura en el carrer Gaibiel:“772 publicacions i 61.611 exemplars de llibres editats per l’Ajuntament de Castelló en època del govern popular que es troben amuntegats, en la foscor i agafant floridura”, ha explicat Verónica Ruiz.
El portaveu del grup Compromís, Ignasi Garcia ha manifestat: “És una vergonya. Fa 15 dies denunciaven la desaparició dels quadres i ara els llibres. No tenen cap respecte per la cultura Castellonenca”. S’estima que de cada 350 llibres amuntegats suposen 3.500 euros de pérdues, així que el valor econòmic del llibres trobats ascendeix a més de 700.000 euros que provenen de les butxaques dels contribuents.

Entre aquests exemplars es troben un centenar de Bernat Artola que com va dir la regidora de Cultura: “Hem de tirar-los a la brossa perquè la podridura ha arribat a tal punt que són irrecuperables”. També s’han trobat més de 4.700 CD de música que segons ha assegurat la regidora: “no es poden vendre perquè no tenen ordenança de preu públic”.

Garcia a més ha afirmat: “El govern del Partit Popular va incomplir l’ordenança de l’any 2012 que contemplava fins a 6 col·leccions de llibres a través de les quals es publicaven títols per part de l’Ajuntament. Tot açò demostra una vegada més la falta de ètica i la mala gestió d’un PP irrespectuós amb la cultura de Castelló.
El portaveu de Compromís per Castelló ha volgut deixar clar que des de Compromís “sempre hem treballat per promocionar la cultura local i valorem molt positivament que es facilite l’accés a la mateixa a través de la llibreria editorial web que es crearà gràcies al treball conjunt de les regidories de Cultura i Modernització. Felicitem als seus responsables, Enric Nomdedéu i Verònica Ruiz, per la rapidesa amb la qual han sabut donar solució a un problema que en el fons afecta tota la ciutadania”.