El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha presentat hui al secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, l’esborrany d´AvalemExperiencia, un projecte integral per a millorar l´empleabilitat de les persones desocupades des dels 30 als 65 anys.

El conseller d’Economia ha subratllat que el pla té un pressupost de més de 167 milions d’euros fins a l’any 2019 i que contendrà accions específiques i personalitzades en l’àmbit formació, orientació i contractació. Així mateix, ha destacat que el projecte tindrà en compte, de manera especial, a les dones aturades, ja que “la perspectiva de gènere i de diversitat funcional són claus per a aconseguir una vertadera igualtat d’oportunitats”.

Climent ha destacat que un dels principals objectius de l’actual Consell és “donar suport a la cohesió social de tot el territori de la Comunitat Valenciana a través de la millora de l’ocupació” i ha incidit que l’esborrany presentat s’ha consensuat des del Servef amb els agents socials “però es vol fer més participatiu i es remetrà als diferents grups parlamentaris perquè puguen realitzar les seues aportacions”.

Per la seua banda, el secretari autonòmic d’Ocupació ha detallat algun dels aspectes del projecte. Així, ha avançat que els principals objectius seran millorar la taxa d’ocupació d’aquest col·lectiu amb la formació, reduir la taxa d’atur gràcies a l’atenció personalitzada i activar i recuperar per l’economia productiva aqueix capital humà que té “tanta experiència”.
Nomdedéu ha explicat que el projecte naix d’un treball transversal de totes les conselleries, fonamentalment amb Educació i Economia “amb les quals estem cercant noves fórmules de formació reglada” i amb els agents socials.

El responsable d’Ocupació ha informat que el Servef preveu beneficiar de manera directa a 155.000 persones. Així, ha avançat que alguna de les accions que s’engegaran serà potenciar la formació d’aquest col·lectiu a través en les noves tecnologies i que s’estan cercant fórmules per a sumar “l’experiència empresarial de les persones majors de 30 anys amb la formació en noves tecnologies dels joves”.

AvalemExperiencia disposarà també d’ajudes al emprenimient amb un programa d’assessorament per a poder recolzar projectes viables. Finalment, el responsable d’Ocupació ha incidit que serà essencial la coordinació amb la Conselleria de Polítiques Inclusives ja que, com ha explicat hi ha persones moltes famílies que estan dos anys en l’atur, no tenen prestació i necessiten un treball i un oportunitat laboral per a eixir d’aqueix circuit. “Les polítiques actives d’ocupació són també polítiques socials”, ha destacat sobre aquest tema.

Així, ha subratllat que el Consell entén les polítiques actives d’ocupació com “un instrument estratègic per a la millora del benestar dels valencians i valencianes”. En aquest sentit, ha insistit que s’estan desenvolupat ja iniciatives destinades a col·lectius especialment vulnerables, com els joves o ara els aturats de llarga durada perquè “un mercat laboral que funciona per als més vulnerables és un mercat d’ocupació que funciona per a totes i tots”.