El PR-CV 448, també denominat Sender dels Tossals, recorre l’interior del terme municipal en una ruta de 11.5 quilòmetres i dificultat mitjana

L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria d’Esports, ha finalitzat els treballs per habilitar el traçat d’un nou sender de petit recorregut que busca promocionar el patrimoni natural de l’interior del terme municipal amb un recorregut pels cims entre l’hospital de la Magdalena i Raca. Es tracta del nou PR-CV 448, una via que ha comptat amb una inversió d’aproximadament 50.000 euros i que s’inaugurarà aquest cap de setmana amb una marxa senderista.

El recorregut comença en el camí del Collet, que acaba donant accés a una senda amb accés al Tossal Gros. Després de la pujada, la ruta descendeix cap a la pedrera de la Torreta i se segueix, durant uns quilòmetres, el mateix traçat que el GR33, via amb la qual enllaça el nou PR. El trajecte supera el nord de la urbanització de la Coma per enllaçar amb la pista del Tossal de la Llobera i seguir pel barranc de Porcs o de Olària. La resta del tram transcorre pel port de Mosso fins a connectar amb Raca al llarg de vies properes al terme municipal de Borriol.

El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha destacat que “el projecte ofereix un recorregut pels principals cims del terme municipal i vertebra els principals enclavaments del nostre patrimoni natural entre el GR 33 i el PR-CV 378, que enllaça la Magdalena amb l’ermita de Sant Vicent de Borriol”. Cal destacar que la inversió destinada inclou tant la recuperació de la ruta com la instal·lació dels panells informatius. Per inaugurar-ho, Porcar ha convidat tots els aficionats al senderisme a participar en la marxa del proper diumenge dia 15, que sortirà de l’hospital de la Magdalena a les 8.00 i és gratuïta.

“Volem inaugurar el traçat animant tots els castellonencs a participar d’aquesta proposta que, entre altres aspectes destacables, permetrà gaudir d’algunes de les millors vistes de la ciutat”, segons el regidor d’Esports. De fet, aquestes obres vénen, en part, determinades per la demanda i reivindicació de diverses associacions senderistes per recuperar un eix per la cresta de la part més meridional de la serra del Desert dels Palmes.

El sender suma uns 23 quilòmetres (11 lineals) i ofereix una altitud mitjana de 349 metres. Des de la regidoria d’Esports es calcula que el recorregut pot realitzar-se en un temps d’unes tres hores i mitjana. “Es tracta d’una ruta molt atractiva perquè ofereix constants pujades i baixades i perquè permet gaudir de les vistes de la ciutat constantment”, ha explicat Porcar.