Castelló inverteix més de 138.000 euros en les obres d’adequació del Planetari

Verònica Ruiz: “Treballem cada dia per situar el Planetari on li correspon estar, per tornar-li la dignitat, amb una programació adequada per a públic familiar, per a públic escolar i per a públic científic. ”

L’Ajuntament de Castelló ha iniciat les obres d’adequació de les instal·lacions del Planetari, una actuació que s’ha adjudicat per 138.700 euros per fer front a la deixadessa i l’abandonament al que el tenia sotmés l’anterio govern popular.

Les obres s’estan executant tant a la zona exterior del Planetari, on es va a pintar tota la senyalística de discapacitats que existeix al voltant de l’edifici com a l’interior i en la cúpula. En concret, dins de l’edifici es van a substituir els aparells de climatització, es va a canviar un tram de superfície de paviment, es va a realitzar una tabiquería resistent a la humitat a la sala d’exposicions, es va a millorar el sistema contra incendis i, finalment, es va a procedir a reentapissar les butaques de la sala de projeccions, que es trobaven en molt mal estat. Pel que fa a la façana, aquesta setmana s’han instal·lat dues grues amb plataforma de gran grandària per procedir a la neteja de la cúpula i les volades, que també van a ser pintades.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha mostrat la seva satisfacció per l’inici de les obres i ha destacat que per al Govern Local recuperar el Planetari ha estat una prioritat des del primer moment. Ruiz ha recordat que a més d’aquesta actuació, des de Cultura s’ha engegat un projecte d’optimització i viabilitat que ha donat un gir radical a aquesta instal·lació, “retornant-li al Planetari la dignitat que es mereix i el paper que li correspon en la cultura castellonenca: ser un veritable centre de divulgació científica i astronòmica i tot un referent cultural per a la ciutat i província de Castelló”.

Cal recordar que aquesta actuació s’emmarca dins de la segona fase de les inversions financerament sostenibles de 2016, que ascendeixen a 4,6 milions d’euros i inclouen una quinzena d’obres com la remodelació de Mestratge, un pla de repavimentació de calçades, la instal·lació de vuit banys públics, la segona fase de l’aparcament d’autocaravanes, la rehabilitació del Castell Vell o la consolidació de la vila romana del camí Vinamargo, entra moltes altres.

Arxivat en: Temes municipals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *