La vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, va presentar l’esdeveniment on “puguerem vore els efectes positius de la mesura, com la reducció de l’impacte ambiental que ocasionen els envasos” i en el que el secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, va explicar el Sistema de Dipòsit, Devolució i Tornada d’envasos (SDDR) i va conestar les preguntes del públic.

Així, Álvaro va detallar en què consisteix aquest sistema que ja funciona en països europeus, un model avalat per organitzacions com Greenpeace o Ecologistes en Acció i que porta anys aplicant-se amb un gran índex d’èxit en països veïns. La idea que pretén transmetre aquesta iniciativa és la de donar un valor a la llanda o botella que l’usuari pagarà quan compre i que després dipositarà perquè li retornen la quantia. L’objectiu és fomentar l’ecologia, no solament fent que els residus retornen a la cadena de reciclatge, sinó també evitant que els desaprofitaments acaben en descampats, cunetes de les carreteres o en els nostres rius i mars. A més, el secretari autonòmic també tractarà els beneficis econòmics que pot suposar la implantació d’aquest sistema de reciclatge.
Sobre aquest tema, la vicealcaldesa, Ali Brancal, ha destacat que “aquesta mesura tindria efectes positius, com ara la reducció de l’impacte ambiental que ocasionen els recipients en els àmbits urbà, forestal i marí. Tots hem de conscienciar-nos i contribuir a pal·liar els efectes de la contaminació. Ser més responsables a nivell mediambiental ens beneficia al conjunt de la ciutadania”. Brancal ha recordat que “a més, de ser un sistema que ja s’ha demostrat efectius en altres territoris, cal tindre en compte que existeixen directives europees sobre la recollida selectiva en origen que haurem d’acomplir a curt termini per tal d’evitar les possibles sancions”.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fcompromisdipcas%2Fvideos%2F1656494917700979%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>