El diputat de la coalició a Madrid, Joan Baldoví, participarà en l’encontre d’esta vesprada per explicar com perjudiquen a Castelló i a la Comunitat Valenciana els Pressupostos Generals de l’Estat de 2017 aprovats aquesta setmana.

Compromís celebra hui divendres un acte obert a tots els militants i simpatitzants que suposarà el tancament de la “minicampanya informativa al carrer on hem compartit les diferents sensacions d’aquests dos anys en el govern de l’Ajuntament de Castelló”, assenyala Ignasi Garcia, portaveu de la coalició per Castelló. “En ella hem debatut i analitzat sobre allò fet i sobre com avança l’Acord del Grau”, el document que va certificar l’arribada al poder del govern de progrés en juny de 2015. “Ja vam celebrar aquesta data en València i demà en Castelló comptarem amb el nostre diputat en Madrid, Joan Baldoví”, apunta Garcia. El representant de Compromís al Congrés dels Diputats explicarà els detalls del recent debat dels Pressupostos Generals de l’Estat i les relacions de poder entre els partits en aquest moments en els quals la corrupció està marcant l’agenda política.

Des de les darreres eleccions generals, la presència de Compromís al Parlament espanyol i als mitjans de comunicació s’ha vist incrementada. Moltes han sigut les polítiques valentes en forma d’intervencions i preguntes per a defensar el nostre país al Congrés. Baldoví aprofundirà en elles en l’acte que es celebrarà al Parc de Rafalafena a les 18 hores, posant l’èmfasi en la marginació a què el Govern central ha sotmés un any més la Comunitat Valenciana en els comptes per a 2017. Les reivindicacions històriques de la ciutat de Castelló, com el museu d’història i una biblioteca en el districte sur, han tornat a ser ignorades pel executiu del Partido Popular, que també ha tornat a oblidar-se de les inversions per al Corredor Mediterrani i el servei de rodalia amb el nord de la província.

En l’àmbit autonòmic, els recursos consignats en els Pressupostos Generals situen la Comunitat com la pitjor finançada de tot l’Estat, a 265 euros de la mitjana i a 932 de la millor finançada».