L’electricitat consumida per l’Ajuntament de Castelló és 100% verda, procedent de fonts renovables, que respecten el medi ambient i eviten les emissions de CO2 i altres gasos contaminants. La Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) ha certificat el procés de garantia d’origen de l’energia subministrada a l’Administració municipal des del moment de la seua generació fins al de la comercialització.

L’empresa que presta el servei de subministrament elèctric a l’Ajuntament de Castelló és Iberdrola, que ha lliurat a l’Ajuntament el certificat de garantia d’origen de l’energia contractada. L’Ajuntament de Castelló realitza un consum anual de 25 GWh (gigavatios per hora), que representa un cost de 4,25 milions d’euros per a les arques públiques.

Cal recordar també que l’Ajuntament de Castelló ha signat el Pacte dels Alcaldes, que té els compromisos de reduir en un 40% els gasos d’efecte hivernacle d’ací a 2030, promoure l’adopció de mesures per a atenuar el canvi climàtic i preparar un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima. Castelló també forma part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents, amb 65 localitats, que cerca l’intercanvi d’experiències per a desenvolupar un model de gestió municipal sostenible per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.