El Consell Municipal d’Igualtat s’ha reunit hui en l’Ajuntament de Castelló amb diversos assumptes sobre la taula de treball, entre ells el seguiment de l’estat d’elaboració del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i la presentació de l’avaluació de les mesures incloses en el Pla Municipal d’Igualtat corresponent a 2016. La vigència d’aquest pla finalitza ara i ja s’està treballant en l’elaboració del que el substituirà. El Consell està format per membres de 33 associacions i entitats de la ciutat i dels cinc partits amb representació al consistori.

El Pla Municipal que ara conclou conté un total de 151 mesures, de les quals s’han responsabilitzat tècnics municipals de diferents àrees. Entre elles destaquen la incorporació de la perspectiva de gènere en tots els àmbits de l’Administració municipal, des de l’elaboració dels pressupostos i el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) fins a la formació en clàusules socials en els contractes. “Cada vegada comptem amb més dades desagregades que ens permeten analitzar el diferent impacte que tenen entre homes i dones”, apunta Ali Brancal, vicealcaldessa i regidora d’Igualtat.

Pel que fa al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, serà presentat en breu després de diverses reunions de treball d’aquest grup que agrupa representants de l’Administració i de nombrosos sectors socials, i que ha donat com a resultat 274 mesures concretes diferenciades en cinc grans línies d’actuació. L’Ajuntament de Castelló ha participat amb aportacions fetes tant per associacions de dones com per les tècniques del Servei d’Igualtat.

Així mateix, en la reunió s’ha valorat l’impacte de la pàgina de Facebook del Servei d’Igualtat, que va tancar l’any 2016 amb 1.113 seguidors i ja ha arribat als 1.135, així com l’avaluació de la pàgina web, que va començar el seu funcionament aquest any amb l’objectiu de recollir en un mateix espai tota la informació d’interés en matèria d’igualtat des de diferents punts de vista, incloent-hi enllaços sobre coeducació, apoderament o violència de gènere, entre altres. “Tots dos mitjans són eines valuoses de comunicació de les accions municipals en matèria d’igualtat”, destaca Brancal.

Altres punts de l’ordre del dia han estat la convocatòria d’ajudes sobre igualtat i la convocatòria del concurs de relats.