L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Modernització, dirigida per Ignasi Garcia, ha donat per finalitzat el procés de millora del Centre de Processament de Dades municipal (CPD), una de les actuacions de major entitat de les corresponents a la primera fase de les inversions financerament sostenibles de 2016. Aquesta inversió, imprescindible des del punt de vista tècnic, ha suposat al voltant dels 450.000 euros d’inversió i, en paraules del regidor, permetrà “tindre la informació de l’Ajuntament en dos espais: el Walhalla (un centre de dades ubicat a l’UJI) i el centre informàtic de Tetuán XIV, i a més, fer-ho amb una major seguretat”.

La instal·lació i gestió d’aquesta solució tecnològica actualitzarà els vigents sistemes de virtualització, emmagatzematge i ‘backup’ (còpies de seguretat) del consistori. Amb la renovació integral del CPD, ara es generaran dues còpies de seguretat de cada document en lloc de una com ocorria fins ara, i es comptarà amb més capacitat d’emmagatzematge d’arxius i correus, a més, amb un millor rendiment. “Junt a l’augment de l’eficiència en el treball, la mesura suposa acomplir amb la normativa vigent de tractament de dades”, ha assenyalat el regidor.

Ignasi Garcia ha destacat també que “ara la informació es guardarà de forma continua, la qual cosa ens permetrà més agilitat en el seu tractament i major seguretat per arxivar la informació del dia a dia de la ciutat”. Per tant, l’actuació repercutirà directament en el ciutadà, que tindrà un accés més ràpid i còmode a la informació que necessite.

La millora és una de les vint mesures dissenyades pel departament de Modernització i Informàtica del consistori que donaran solucions tant des del punt de vista dels ciutadans i ciutadanes com per la gestió interna de l’Ajuntament. Totes complixen amb els requisits de sostenibilitat i continuen les línies d’acció de modernització dels serveis públics. Entre aquestes actuacions destaquen la virtualització d’escriptoris, la dotació de connectivitat Wifi a totes les biblioteques i sales de lectura amb noves funcionalitats, així com el subministrament e instal·lació de dues sales de videoconferències i una sala de formació avançada.