La  regidoria d’Educació ha fet aquest curs un important esforç inversor durant aquest últim any en la reforma, adequació i manteniment de les instal·lacions dels col·legis públics de Castelló. La tasca de millora de les escoles va començar abans de l’inici del curs 2015-2016, i ha continuat durant el passat exercici escolar com un dels principals objectius de l’equip de govern. “L’educació pública necessita unes instal·lacions dignes, no es pot oferir una educació de qualitat si els centres escolars no estan en unes òptimes condicions”, ha senyalat el regidor, Enric Porcar.

A les obres amb càrrec a les inversions financerament sostenibles, un total de 298.500 euros invertits enguany, cal sumar els 424.449 euros destinats al manteniment que s’han emprat durant el passat curs 2016-2017 des d’on es duen a terme treballs de manteniment i arranjament de desperfectes, com poden ser el pintat de parets i murs, la reparació de canonades d’aigua i instal·lacions elèctriques i l’arranjament o substitució de portes i finestres, entre d’altres. Eixos dos capítols suposen un total de 722.949 euros d’inversió. A eixa xifra caldrà afegir 370.000 euros consignats en els pressupostos participatius per a realitzar les reformes presentades pels veïns i col·lectius de la ciutat i que afecten a sis escoles, i que s’executaran durant el següent curs.

Però, a més, i dins del Pla Integral de Reformes, durant el curs passat es va actuar per dur a terme quatre reformes que destaquen sobre la resta per la seua importància i muntant econòmic. Aquests treballs de major entitat del Pla Integral han afectat el Lluís Revest, Carles Selma, Blasco Ibáñez, Vicent Marçà, Antonio Armelles i L’Illa.

Al Lluís Revest, un dels centres que més millores ha necessitat, s’han substituït les lluminàries per altres de tipus LED, una inversió que ha suposat 49.000 euros. Als canvis de les tanques frontals dels CEIPS Carles Selma i Vicent Marçà per unes altres de noves i més segures s’han destinat 15.300 i 12.000 euros, respectivament. La reforma dels banys de la zona d’infantil del Antonio Armelles amb l’adequació de l’aula de dos anys ha tingut un cost total de 17.700. Finalment, al Blasco Ibáñez s’ha pintat aquest estiu l’àrea d’educació infantil, uns treballs que han suposat un desemborsament de 8.500 euros.

També han hagut altres reformes de menor entitat però molt importants, com la reparació de la claraboia del Vicent Artero, l’adequació de la xarxa de sanejament del CEIP Benadressa o les actuacions en Estepar i en Isabel Ferrer, on ara mateix s’està pintant tota la zona d’infantil. Totes les reformes ara en marxa estaran a punt per a l’inici del pròxim curs al setembre, així com l’aula per a xiquets i xiquetes de dos anys que s’ha creat al col·legi L’Illa del Grau, una adequació valorada en 18.000 euros.

“L’Ajuntament està fent un esforç inversor considerable que està donant els seus fruits. Molts col·legis estaven molt desmillorats per la manca de reformes. Ara li estem donant la volta a la situació i les escoles públiques són una prioritat, una aposta clara per la millora de les escoles, perquè treballem per oferir una educació pública, gratuïta i de qualitat”, ha destacat el regidor d’Educació, Enric Porcar.