Les noves formes de violència contra les dones derivades de les xarxes socials o els dispositius mòbils són algunes de les qüestions que s’aproximaran a l’equip docent.

La Regidoria d’Igualtat, encapçalada per Ali Brancal, a través del Servei d’Igualtat d’Oportunitats impulsa un curs de prevenció de la violència de gènere en l’adolescència. Aquest està dissenyat per a la formació del professorat de secundària amb l’objectiu de convertir-lo en agent transformador.

L’increment de la violència de gènere a Espanya és alarmant i, a més, està augmentant entre la població jove a l’haver, entre d’altres factors, noves formes d’assetjament i control propiciades per l’ús de noves tecnologies com Whatsapp, Facebook, Instagram o Twitter que desemboquen en fenòmens com el sexting, el grooming o el cyberbulling.

Aquest curs tracta d’erradicar les desigualtats de gènere a través de l’educació, una de les principals polítiques preventives que actuen sobre la base de la construcció social de la ciutadania. Entre els objectius busca propiciar un espai de reflexió en el qual desenvolupar un pensament crític que permeta conèixer les causes que generen les desigualtats entre homes i dones com a desencadenants, en última instància, de la violència de gènere, com ho poden ser els estereotips o l’ús del llenguatge sexista, entre d’altres.

A més, persegueix aproximar i conscienciar al professorat del seu paper com agent educatiu i de suport front a possibles casos entre l’alumnat, així com de proporcionar recursos, eines i protocols que faciliten la detecció de les noves formes de violència que s’exerceixen contra les dones a través de les xarxes socials i les noves plataformes mòbils.

El curs de formació és de 15 hores dividit en 4 dies entre el 13 i 16 de novembre, i serà impartit per Melisa Ruiz, cofundadora de Sinergias Intervención Social Valencia, experta en igualtat i especialitzada en apoderament femení.