Brancal ha explicat que amb el recurs d’inconstitucionalitat el Partit Popular demostra que “no volen solucions per a les persones i sols pensen en els bancs on tenen els seus amics.”

La vicealcaldessa i regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha mostrat el seu descontent després que el Partit Popular haja recorregut les lleis de Pobresa Energètica i de Funció Social de l’Habitatge del Consell al Tribunal Constitucional. Brancal ha explicat que la llei d’Habitatge “té com a objectiu protegir als deutors hipotecaris en situacions d’emergència social, paralitzant els desnonaments de la banca i protegint i explotant el parc públic de vivenda, garantint per fi un dret subjectiu d’habitatge digne”.

La regidora d’Habitatge ha expressat que “des del minut zero hem estat treballant estretament amb la Conselleria d’Habitatge per tal de traure la Llei de Funció Social de l’Habitatge, que en la seua implantació garantirà eixes solucions que ara són difícils per manca de suport normatiu, però ara el Partit Popular ha presentat un recurs d’inconstitucionalitat, en relació amb els articles de les lleis de Pobresa Energètica i Funció Social de l’Habitatge de la Generalitat Valenciana, perquè no volen solucions per a les persones i sols pensen en els bancs, on tenen els seus amics”.

En aquesta línia, Brancal ha denunciat les actuacions de l’antic govern del País Valencià que va anar reduint dràsticament el pressupost que destinava a vivenda, “així com també ho feia el govern d’Espanya que va retallar la despesa pública en habitatge als pressupostos en més d’un 50% des de l’inici de la crisi, deixant milers de sol·licituds i ajudes de vivenda sense resoldre en els calaixos”. L’edil ha expressat que “la responsabilitat màxima és de les polítiques del PP que han portat a rescatar bancs amb els diners de totes i tots”. Diners, que ha insistit, “ens anaven a tornar i que ara el govern d’Espanya dóna per perduts. Saben en els 60.000 milions d’euros quantes ajudes a vivenda es podrien concedir?”.

“És l’estat central a qui li correspon habilitar mecanismes legals i ambiciosos per a la protecció de les persones i les famílies que es troben en situació de desnonament, perquè són els que tenen les competències en matèria de dret civil, hipotecari i concursal”, tal com ha declarat Brancal. És per això, que ha mostrat la seua indignació perquè “aquells que tenen la solució immediata a la paralització dels desnonaments, amb un canvi legislatiu estatal, es burlen de les famílies que ho estan passant malament”.

Així mateix, Brancal ha volgut destacar que “des que hem entrat a governar aquesta ciutat les ajudes de vivenda es van veure incrementades amb més d’un milió d’euros en 2016 i 2017 en ajudes d’emergència”. A més, ha explicat que amb Jornals de Vila, un programa d’inserció laboral per a persones en desocupació que prioritza aquelles que es troben en situació de vulnerabilitat, s’han contractat 43 persones en 2016 i 88 al 2017.