La vicealcaldessa va destacar la importància d’incorporar la perspectiva de gènere en totes les accions desenvolupades al centre.

La vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, va assistir a la sessió final del projecte de Patis Coeducatius al col·legi Ramiro Izquierdo. En aquesta sessió de devolució, dedicada a pares i mares, s’incideix en la sensibilització a les famílies sobre la importància d’incorporar la perspectiva de gènere en la vida quotidiana, fent visibles les activitats exercides i el treball del centre educatiu.

Es tracta d’una proposta que parteix de la Regidoria d’Igualtat, que dirigeix la mateixa Ali Brancal, i a la qual s’ha sumat el Ramiro Izquierdo després que “el claustre escolar duguera un diagnòstic de la situació del seu centre en la que va incorporar a l’alumnat i les famílies”, segons ha manifestat Brancal.

El projecte pretén que s’incorporen mesures en els temps i els usos del pati escolar perquè la tipologia de jocs puga ser més ampla. Brancal ha expressat que “no es tracta de prohibir el futbol, sinó d’oferir altres ocupacions”. A més, ha afegit que “és important que tota la comunitat educativa forme part de les accions de transformació dels patis escolars perquè esdevinguen un autèntic espai coeducatiu”.

Brancal ha explicat que “aquest col·legi ha elaborat el seu Pla Coeducatiu de Centre incorporant criteris pedagògics amb perspectiva de gènere en totes i cadascuna de les accions desenvolupades al centre i no sols al pati”. Així mateix, ha destacat “que les famílies s’han mostrat molt satisfetes pel resultat del projecte”.