Els beneficiaris de les beques exposaran els seus projectes el proper 18 de gener a la Casa de Cultura.

Els artistes beneficiaris de les beques Hàbitat Artístic que impulsa la Regidoria de Cultura, Jose Ferrer, Fermín Sales i Narso Vera exposaran el proper 18 de gener els seus projectes a la Casa de Cultura completant així l’exposició 2017. Una vegada acabada la seua estança als diferents centres, les obres d’aquests artistes se sumen a la dels altres tres beneficiaris, Jorge Julve, Carlos Asensio i Casandra Bolumar, que van exposar els seus projectes el passat 20 de setembre.

Cal recordar que per primera vegada els artistes becats han pogut desenvolupar els seus projectes a Berlín i Barcelona. En concret, quatre a La Rectoria a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona), i les altres dues en la residència GlogauAir, Artist in Residence Program (Berlín). En anys anteriors era un únic artista el que es beneficiava de la beca a l’estranger mentre els altres quatre restants havien de realitzar-la a Castelló.

‘Ilusiones Encontradas’ de José Ferrer naix de la necessitat de conéixer-se a si mateix iniciant una nova etapa. Es tracta d’un projecte fotogràfic destinat a aconseguir un objectiu personal i íntim: la cicatrització d’una ferida emocional que deixa la pèrdua d’un altre ésser estimat.

El projecte de Fermín Sales, ‘El maestrat filmat’, parteix de la recuperació de la major quantitat possible de memòria audiovisual a la comarca de l’Alt Maestrat, amb l’objectiu d’evidenciar i reflexionar al voltant d’unes tradicions i un estil de vida de marcat caràcter rural. Aquesta intervenció artística compta amb dues parts, una exposició-instal·lació on les imatges són les protagonistes, i un documental de creació que suposa una reflexió crítica i actoral sobre el Maestrat.

Per la seua banda, Narso Vera exposarà la seua obra ‘Arquitectura del Alma’, un projecte que persegueix estudiar els patrons de comportament, sentiments i emocions que ens assalten dia a dia per tal d’expressar-los tàcitament i de manera artística, en aquest cas en forma de fotografia en blanc i negre amb una rica gamma tonal de grisos a través de la conceptualització del paisatge com a fil conductor, i establint una relació entre l’ésser humà i la naturalesa.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha expressat que aquest canvi en les Beques Hàbitat Artístic Castelló “és molt més enriquidor perquè els artistes puguen tindre l’oportunitat de poder eixir a formar-se, conéixer altres cultures, interactuar i aprendre d’altres persones amb altres punts de vista i orígens”. “Al cap i a la fi, el que volem és ajudar als nostres artistes a tindre oportunitats que malauradament són tan difícils de tindre en aquests moments”, segons ha declarat l’edil Ruiz.