Personal tècnic i responsables municipals es formaran en la inclusió de clàusules mediambientals, socials i responsables en els contractes públics en el curs que se celebra en el Menador.

L’Ajuntament de Castelló acull hui dimecres, 31 de gener, en l’edifici del Menador unes jornades de formació sobre la incorporació de clàusules mediambientals, socials i ètiques en els plecs de contractació dels ajuntaments, amb les quals es pretén millorar l’impacte social i ecològic de les polítiques municipals.

La formació, organitzada per la Coordinadora Valenciana de ONGD (CVONGD) amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament de Castelló, està oberta al personal tècnic i als responsables municipals dels ajuntaments de la Plana Alta, i se celebra en un moment en el qual importants canvis legislatius a nivell estatal i autonòmic estan impulsant una major transparència i responsabilitat social en els contractes signats per les administracions públiques.

A nivell estatal, la nova Llei de Contractes del Sector Públic, que entrarà en vigor al març, preveu la inclusió de clàusules mediambientals, socials i ètiques en els plecs de contractació, en alguns casos amb caràcter obligatori, a més d’altres mesures com el foment de la participació de les PIMES en els contractes públics. En la mateixa línia, el Consell ha enviat als Corts el Projecte de Llei de la Generalitat de Foment de la Responsabilitat Social, que després de la seua aprovació serà aplicable també a ajuntaments i altres administracions públiques.

En les jornades, impartides per David Comet, un dels majors experts en la matèria a nivell estatal, està previst que participen fins a una vintena de càrrecs i personal funcionari dels ajuntaments de Castelló i altres municipis pròxims.