L’exposició ‘El món maia’ estarà fins a mitjans d’abril.

El Planetari de Castelló projecta una exposició dedicada al món dels maies fins a mitjans d’abril. L’exposició ‘El món maia’ consisteix en una mostra de l’art, l’arquitectura i l’artesania de la cultura maia a través de reproduccions i maquetes. A més, totes les peces estan acompanyades per les explicacions relatives a la història, els usos i els costums d’un poble que va aconseguir un alt cim civilitzador en el continent americà.

Es tracta d’una exposició experiencial que destaca els diferents aspectes que van fer prosperar la civilització maia en l’espessor dels boscos tropicals en Mesoamèrica. ‘El món maia’ realça la majestuositat de les construccions piramidals, el seu art escultòric, les seues pintures murals, la seua escriptura jeroglífica, l’astronomia i la conjunció arquitectura-astronomia, que denoten la seua sofisticació i el seu abast científic.

Com a complement a l’exposició, el Planetari compta amb la projecció digital “Arqueoastronomia Maia: Observadors del cel”. En un banquet de sons i colors, aquest espectacle fa un recorregut per sis llocs arqueològics maies: Sant Gervasio, Chichen Itzá, Uxmal, Edzná, Palenque i Bonampak. En aquest, l’espectador es submergeix en un món de coneixement maia sobre la importància de les orientacions dels seus temples en relació amb la dinàmica del Sol, la Lluna i Venus.